Klussen

Aluminium profielen, wat moet ik weten?

posted by Mirthe 12 april 2020 0 comments

Aluminium profielen worden steeds meer gebruikt, zowel professioneel als door de handige doe-het-zelver. En niet alleen voor (lichte) constructiewerkzaamheden, vooral ook als zichtbaar afwerkingsmateriaal zijn profielen van aluminium enorm populair. De reden hiervoor zijn o.a. de prijs, het lichte gewicht en natuurlijk ook het feit dat aluminium gemakkelijk bewerkt kan worden, zo is zagen, buigen en vervormen een fluitje van een cent! Reden genoeg dus om hier eens wat meer over te weten te komen.

Brut, geanodiseerd & gecoat aluminium, what’s the difference?

Bij het selecteren van een passend alu profiel voor jouw klus, is het belangrijk om het onderscheid te weten tussen brut, geanodiseerd en gecoat aluminium. Dit is in principe een kwestie van onbehandeld (brut) versus behandeld (geanodiseerd of gecoat). Alle aluminium profielen van ALUMINIUMvakman.nl betreffen standaard brut aluminium. Deze term wordt vaak gebruikt om aan te geven dat het profiel niet geanodiseerd en/of gecoat (behandeld) is. Brute aluminium profielen worden met name binnenshuis gebruikt.

Ben je op zoek naar een aluminium profiel dat je buitenshuis kunt verwerken en is het geen zichtwerk? Dan adviseren wij een geanodiseerd aluminium profiel. Hierbij is het aluminium

Behandeld waardoor een extra beschermende oxidelaag aan het oppervlakte van aluminium ontstaat. Deze oxidelaag is hard en slijtvast, wat het profiel extra bestendig maakt.

Ben je op zoek naar een mooi profiel – in kleur – voor binnen of een slijtvast & weersbestendig mooi profiel voor buiten, dan is in beide gevallen een gecoat profiel een optie. Hierbij worden de profielen voorzien van een poedercoating. Ook deze poedercoating kan het aluminium profiel extra bestendig maken. Let er hierbij wel op dat – specifiek voor buitengebruik – een andere poedercoating gebruikt wordt, of een specifieke coatinglaag tweemaal aangebracht wordt. Dit moet dus altijd even vermeld worden!

Profielen op maat online bij ALUMINIUMvakman.nl.

Wij hebben een gerichte keuze gemaakt voor de meest populaire profielen + afmetingen (kopmaat) en altijd in de gewenste lengte op maat. Zo bestel je een specifiek U profiel van aluminium bij ALUMINIUMvakman.nl bijvoorbeeld in een lengte van 10 cm tot en met 600 cm, tot op de millimeter op maat, wel zo handig! Op de categorie pagina vind je – per profieltype – alle afmetingen. Vervolgens kun je doorklikken naar de ‘productpagina’, waar je de gewenste lengte (in cm) in kunt voeren. Vervolgens wordt de exacte prijs automatisch berekend en kun je het profiel op maat toevoegen aan jouw winkelmandje. Peace of cake dus!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment