Interieur

Trendy houten gevelbekleding: Rhombus delen!

posted by Mirthe 12 april 2020 0 comments

Hout is weer hip en dat geldt niet alleen voor binnen, ook voor buiten is een stoere houten gevelbekleding weer ‘hot’. De vraag naar ‘hippe houten rabatdelen’ neemt dan ook explosief toe, vandaar dat wij – in een serie blogartikelen – de meest populaire modellen graag in het zonnetje zetten. Ditmaal vertellen wij wat meer over de rhombus delen voor die bijzondere ‘lattenwand’ gevelbekleding die op dit moment helemaal ‘in’ is.

Schuine latten?

Is een rhombus deel nu eigenlijk een schuine lat? Ja daar komt het in principe wel op neer… Een rhombus deel is een speciaal bewerkte plank, waarbij de korte kanten (zijkanten) schuin gezaagd zijn. Dit realiseert de bekende ruitvorm van de rhombus, die ideaal geschikt is voor een luxe en sfeervolle gevelbekleding. Deze vormgeving zorgt voor een optimale ventilatie, maar ook een natuurlijke afwatering.

Is mijn gevel dan dicht of open?

Dat is een hele goede vraag. In principe is de traditionele gevelbekleding met rhombus delen ‘open’. De rhombus delen worden hierbij met tussenruimte van elkaar gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale ventilatie, maar ook een bijzondere en stijlvolle uitstraling. Rhombus delen van larikshout worden veelal horizontaal geplaatst, maar ook verticale plaatsing is mogelijk. Hierbij worden de douglas rhombus planken op (zwarte) latten gemonteerd inclusief de juiste zwarte uv-bestendige bouwfolie. Deze open gevelbekleding realiseert een prachtige aanblik, waarbij het natuurlijke hout prachtig gecombineerd wordt met een modern ogend lijnenspel.

Maar ook erg populair zijn de ‘dubbele rhombus rabatdelen’. Met deze speciale rabatdelen – die optisch lijken op twee rhombusdelen – kunt u de bijzondere uitstraling van een rhombus gevelbekleding realiseren in combinatie met een dichte gevelbekleding. Het zal u dan ook niet verwonderen dat de dubbele rhombus rabatdelen op dit moment de meest populaire rabatdelen zijn!

Voor welke houtsoort ga jij?

Kies je voor een stijlvolle gevel van hout met rhombus (rabat)delen, dan hoort hier een mooie & kwalitatieve houtsoort bij die onbehandeld verwerkt kan worden: Eiken of douglas dus.. Wanneer je kiest voor tuinhout bij HOUTvakman.nl kun je rhombus delen & rhombus rabatdelen van eiken & douglas bestellen. En wat is dan het verschil? Op het gebied van kwaliteit is eikenhout de betere keuze, maar dit vertaalt zich dan ook in een hogere prijs. Zowel eikenhout als douglas zijn onbehandeld te gebruiken als gevelbekleding & hebben beide een mooie natuurlijke uitstraling. Op dit moment zijn de douglas planken bij HOUTvakman.nl het meest populair (lees: meest verkocht).

Kijk ook hier eens

Leave a Comment