Interieur

Het vermijden van krassen op je vloer

posted by Mirthe 5 juni 2018 0 comments

Krassen op je nieuwe vloer zijn erg vervelend. Hierdoor ziet de vloer er snel verouderd uit. Het wegwerken van krassen en schade is vaak een hoop werk. Wat dit betreft is het beter te voorkomen dan te genezen. Want hoe zorg je ervoor, dat jouw vloer zo min mogelijk krassen en schade oploopt? In dit artikelen bespreken we enkele tips

Het soort vloer

De ene vloer is de andere niet. Zo hebben bijvoorbeeld houten vloeren veel sneller beschadigingen dan een pvc vloer. Kijk dus eerst naar het soort vloer. Bij gevoelige vloeren is het aan te raden om nog behoedzamer te werk te gaan.

Beschermende viltjes

Stoelen kunnen flinke krassen veroorzaken. Een tip hiervoor zijn beschermende viltjes. Deze kun je op de onderkant van je stoelen bevestigen. Dit zorgt er voor dat de vloer geen schade oploopt. Beschermende viltjes zijn te koop voor verschillende vloeren, kijk daarom welke vloer je hebt en zoek dan de juiste viltjes.

Voordeel van vloerkleden

Een vloerkleed is niet meer weg te denken in een eigentijds interieur. Ze zorgen voor warmte in een woning en geven daarnaast veel sfeer. Laat nu net een vloerkleed een absolute aanrader zijn tegen krassen op de vloer. Stoelen zorgen vaak voor krassen, maar je kunt het vloerkleed zo leggen dat vooral de stoelen er op staan. Vloerkleden kun je in allerlei maten bestellen, daardoor kun je bedekken wat je wilt. Zo sla je twee vliegen in één klap: Een prachtige woning met een hip vloerkleed van bijvoorbeeld Perletta en een vloer zonder schade. Ook als je kinderen hebt kun je ze laten spelen op een vloerkleed, zo voorkom je krasjes door het speelgoed.

Sloffen aan

Misschien ben je al gewend om je schoenen direct uit te doen bij binnenkomst. Ben je dit niet? Dan is het wel aan te raden. Schoenen kunnen voor beschadigingen zorgen op de vloer. Zo veroorzaakt schoeisel met hakken deukjes in de vloer. Leer jezelf dus aan om je schoenen uit te trekken bij binnenkomst. Draag je graag wat in huis? In de winter is het bijvoorbeeld heerlijk om sloffen aan te trekken. Op deze manier heb je meer voordeel aan één aanpassing. Meer comfort aan je voeten en minder krassen en schade aan de vloer.

De vloer onderhouden

Veel vuil en stof dragen bij aan het verval van de vloer. Dit is natuurlijk erg spijtig. Stofzuig de vloer daarom vaak. Op deze manier kan het vuil niet ophopen en schade aanrichten. Zoek uit op welke manier de vloer een oppepper kan krijgen. En doe dit op regelmatige basis.

Helemaal voorkomen?

Deze tips zorgen ervoor dat de vloer minder snel en minder vaak schade oploopt. Krassen en schade helemaal voorkomen gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken. In je huis moet je nog wel normaal kunnen verblijven. Een woning waarin geleefd wordt heeft zo zijn sporen. Dit geeft een huis ook net wat meer aantrekkingskracht. Door deze adviezen op te volgen kun je wel wat langer van een mooie vloer genieten.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment