Interieur

Bezuinig nooit op goede kantoormeubelen

posted by Mirthe 1 augustus 2017 0 comments

Bezuinig nooit op goede kantoormeubelen Als je voor je bedrijf of kantoor op zoek gaat naar nieuwe kantoormeubelen in Rotterdam, ga dan altijd voor kwaliteit. Dit is zo belangrijk voor het personeel. Het ziekteverzuim zal verminderen en de sfeer in het bedrijf zal verbeteren. Een aantal belangrijke aspecten wanneer het gaat om goede kantoormeubelen.

De bureaustoel is belangrijk

Hoewel het belangrijk is dat mensen niet te lang achter elkaar blijven zitten, is een bureaustoel toch erg bepalend. Een bureaustoel kopen van goede kwaliteit is van zeer groot belang. Waar moet een goede stoel aan voldoen?

– De rugleuning moet verstelbaar zijn.
– De armleuningen moeten in hoogte verstelbaar zijn.
– Ook de complete stoel moet verstelbaar zijn in hoogte.
– Let op een goede houding.

Neem een goed bureau

Tegenwoordig zijn ook de meeste bureaus wel in hoogte verstelbaar. Belangrijk is dat de stoel en het bureau goed bij elkaar aansluiten. Een bureau van goede kwaliteit verhoogt de werkprestaties van de werknemers. Prettig is dat het bureau niet al te klein is en dat er voldoende ruimte is om het een en ander op te ruimen. Aan een overzichtelijk en opgeruimd bureau kunnen de meeste mensen geconcentreerder hun werk doen.

Kies eventueel voor zit sta werkplekken

Hierboven is het al even genoemd, maar te lang zitten is ongezond voor het personeel. Een aantal gevolgen van te lang zitten zijn:

– De creativiteit vermindert.
– Er kunnen nekklachten ontstaan.
– Mensen krijgen soms klachten aan hun rug.
– De doorbloeding wordt belemmerd.
– De productiviteit gaat omlaag.

Het is altijd goed wanneer mensen regelmatig even heen en weer lopen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de koffieautomaat iets verder weg is. Dit zorgt er automatisch voor dat medewerkers regelmatig een eindje lopen. Stimuleer daarnaast ook dat het personeel tijdens de pauze’s een eindje gaan wandelen. Daarnaast kan het zinvol zijn om te kiezen voor sta zit werkplekken. Mensen kunnen dan zelf kiezen of ze zittend of staand hun werk doen. Ook kan dit worden afgewisseld. Een hele dag staan is uiteraard ook niet bevorderlijk voor de gezondheid. Een afwisseling tussen zitten en staan is ideaal.

Kies tijdloze kantoormeubelen

Als je niet bespaart op de kwaliteit van de meubelen, dan zul je dat hoogstwaarschijnlijk wel terugzien op de offerte. Dit is niet erg, want het personeel zal des te beter presteren. Wel is het zinvol om te kiezen voor stoelen, kasten en bureaus die tijdloos zijn. Op die manier is de investering zeker nuttig en hoef je niet over een aantal jaren weer op zoek naar nieuwe kantoormeubelen. Je wilt tenslotte ook niet dat de klanten binnenkomen en denken: ze lopen hier wel jaren achter met het meubilair. Er zijn genoeg kantoormeubelen verkrijgbaar die zowel van goede kwaliteit als van een tijdloos design zijn.

Inventariseer bij de medewerkers

Niets is zo belangrijk als tevreden personeel. Ga je op zoek naar nieuwe kantoormeubelen, inventariseer dan zeker vooraf wat de wensen en voorkeuren van de medewerkers zijn. Uiteraard kun je het niet iedereen naar zijn of haar zin maken, maar het is allicht mogelijk om rekening te houden met de diverse voorkeuren en wensen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment