Interieur

Een 3D printer voor in huis; wat zijn de mogelijkheden?

posted by Mirthe 2 april 2019 0 comments

De 3D printer is al enkele decennia in ontwikkeling. In de begintijd was er maar één model waarmee alles gedaan werd. Dat is tegenwoordig wel anders. Voor elke vorm van gebruik zijn er meerdere verschillende modellen op de markt gekomen. Dat komt onder andere door de technologische mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Dat maakt het ook belangrijk en interessant om te bekijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Aan de hand daarvan is de juiste keuze voor een bepaald model te maken. Hier kan je dan goed mee aan de slag gaan als ondernemer of als hobbyist.

Werken met een grote printer

Als er gekeken wordt naar zakelijke toepassingen van de 3D printer, dan is het nog altijd zo dat er zakelijk gezien grote modellen gebruikt worden. De printer voor echte industriële toepassingen heeft een flink formaat. Voor iemand die eigen ideeën wil uitwerken is dit dan ook niet direct het soort printer waar je naar op zoek moet. Het is juist de kleine printer, die gewoon in de werkkamer past, die een interessante ontwikkeling heeft ondergaan. Het is meer en meer de moeite waard om dit verder te ontdekken. Alle reden om hier dus voor te gaan.

In eigen beheer gebruiken

Een 3D printer die je thuis gebruikt wordt meer en meer gebruikelijk. Steeds meer mensen zie hier de voordelen van. Daarom is het ook interessant om hier alle mogelijkheden van te verkennen. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen welke printer het best past. Je hebt bepaalde ideeën en een bepaalde printer past hier dan natuurlijk het best bij. Dat hangt bijvoorbeeld af van de insteek. Wil je een printer om creatief mee aan de slag te gaan, of juist een model voor praktisch gebruik om je verder te helpen? Het is belangrijk dit onderscheid dan te maken.

Meer kunnen met een 3D printer

Het verder ontwikkelen van een 3D printer heeft met zich meegebracht dat je er steeds meer mee kunt. Dat komt bijvoorbeeld doordat de compacte printer wel steeds grotere objecten kan uitwerken. Dat komt vooral ook doordat de printers steeds sterker en stabieler zijn geworden. De sensoren die hiervoor gebruikt worden, worden steeds krachtiger. Aan de hand daarvan is dan elk ontwerp te maken. Op die manier is alles met de printer te doen wat je in je hoofd hebt. Het is goed mogelijk om elk idee optimaal uit te voeren. Dit geeft je veel mogelijkheden. 3d printers koop je onder andere op https://meer3d.nl.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment