Interieur

De voordelen van rolluiken

posted by Mirthe 10 april 2019 0 comments

Wil jij jouw woning voorzien van (nieuwe) zonwering? Er zijn veel verschillende soorten zonwering verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor klassieke zonwering, karakteristieke markiezen, moderne screens en rolluiken. Elk soort zonwering heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om jou te helpen met het maken van een keuze hebben wij de voordelen van rolluiken voor je op een rijtje gezet.

Zonwerend/verduisterend

Het belangrijkste voordeel van rolluiken is uiteraard het zonwerende/verduisterende aspect. Door te kiezen voor rolluiken kan jij zelf bepalen hoeveel dag- en zonlicht jouw kamer in kan vallen. Dat is niet alleen ideaal in de woonkamer, maar ook handig in de slaapkamer. Draai jij soms nachtdiensten? Dan is het fijn om overdag de kamer volledig te kunnen verduisteren, zodat je ongestoord kunt slapen.

Privacy

Staat jouw woning vrij kort aan de weg en kijken voorbijgangers altijd bij jou naar binnen? Ook dan kunnen rolluiken een uitkomst vormen. Rolluiken kunnen er voor zorgen dat voorbijgangers niet meer bij jou naar binnen kunnen kijken, waardoor je meer privacy hebt.

Isolerend

Wil jij op koude dagen de kou buiten de deur houden en op warme dagen het lekker koel houden in huis? Ook daar kunnen rolluiken je bij helpen. Rolluiken hebben een isolerende werking en kunnen er voor zorgen dat het binnen aangenaam van temperatuur blijft, het hele jaar door. Omdat de temperatuur binnen dankzij de rolluiken langer op peil blijft, hoeft de CV minder hard te werken om het huis te verwarmen, waardoor de energierekening lager uit kan vallen.

Geluiddempend

Woon jij dichtbij een drukke weg, het spoor of de snelweg? De geluiden van het verkeer en/of andere geluiden in jouw omgeving kunnen veel overlast veroorzaken. Zo kunnen de geluiden er voor zorgen dat het soms lastig is om elkaar te verstaan, kan het er voor zorgen dat je je niet kan concentreren en kan het zelfs jouw nachtrust verstoren. Wil jij minder last hebben van de geluiden in jouw omgeving? Dan is het aan te raden om rolluiken te laten installeren. Door de rolluiken te sluiten worden omgevingsgeluiden gedempt en kan jij binnenshuis weer genieten van de rust.

Inbraakpreventie

Woon jij in een buurt waar veel wordt ingebroken of ben je bang voor inbraak? Rolluiken kunnen er voor zorgen dat jouw woning aanzienlijk veiliger wordt. Het openbreken van rolluiken is een flinke klus die onmogelijk geruisloos kan worden uitgevoerd. Omdat het openbreken van rolluiken veel tijd kost en veel lawaai maakt laten inbrekers woningen met rolluiken daarom liever links liggen. Zo ben jij veilig in jouw eigen huis.

Waardevermeerdering woning

Wil jij de waarde van jouw woning laten stijgen? Door rolluiken te laten installeren met een moderne vorm van rolluik besturing, zoals elektrische of automatische rolluik besturing, wordt het wooncomfort van jouw woning verhoogd. Hierdoor kan jouw woning meer opbrengen wanneer je deze besluit te verkopen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment