Interieur

Kenmerken van de klassieke keuken

posted by Mirthe 4 juni 2013 0 comments

Stel, u wilt een keuken in klassieke stijl. Als u op zoek gaat naar een nieuwe keuken en u kijkt de showroom rond, dan is het moeilijk een goede indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk, er zijn proefopstellingen, maar vaak betreft het heel grote, ruime keukens en bovendien is de stijl vaak óf strak en modern óf landelijk/boers.

Wat is klassiek?

Wat klassiek is, is voor iedereen anders en is zeer afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en smaak. Kenmerken van een klassieke keuken zijn dat er een zekere nostalgie spreekt uit de meubelen, de wanden en de vloer. Die nostalgie kan gebaseerd zijn op de periode van rond 1900, met geruite gordijntjes, kastjes met ruitjes en ouderwets vormgegeven kranen (de Saartje en Swiebertje keuken), maar ook op de jaren vijftig van de vorige eeuw (de diner-look met afgeronde hoeken, formica en pasteltinten).

keuken saartje swiebertje
De keuken van Saartje en Swiebertje – bron

Tot slot is er de eerder genoemde landelijke stijl, die heel populair is bij veel keukenprinsen en prinsessen. Hout voert hier de boventoon, evenals natuurtinten, granieten aanrechtbladen en ambachtelijk aandoende fornuizen.

Wat telt is waar ú zich prettig bij voelt

Voor welke klassieke look u ook kiest, belangrijk is dat ú er zich er prettig bij voelt. Daarnaast is het van groot belang dat u zich de keuken voorstelt binnen de afmetingen van uw woning en in combinatie met de rest van het interieur, zeker als u een open keuken heeft of een kookeiland.

Het uiterlijk is belangrijk, dat geldt zowel voor de moderne design keuken als voor de klassieke keuken. Maar, last but not least, uw keuken moet ook praktisch zijn. De keuken is tenslotte een ruimte waar u veel tijd zult doorbrengen en dagelijks bezig zult zijn met voedselbereiding, het vullen van de vaatwasser en het uitruimen van boodschappen.

U kunt bij diverse keukenzaken terecht voor een klassieke keuken. Kijk bijvoorbeeld in de showroom van KeukenVision in Dordrecht. Zij kunnen u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden.

Kijk ook hier eens