Tuin

Onderhoudsarme tuin

posted by Mirthe 9 juni 2013 0 comments

Zodra het zonnetje erdoor komt willen we met zijn allen graag naar buiten. Op zo?n moment kijk je nog eens extra naar je stoep en wordt je je bewust van groene stenen, onkruid en overmatige begroeiing. Of je nu een grote tuin of een klein stoepje te verzorgen hebt, als je er niets aan doet wordt het wel een rommeltje. In dit stukje zal ik proberen wat tips te geven die je helpen om je tuin of stoep zoveel mogelijk onderhoudsvrij te maken en te houden.

Modern
Houd je van strak en modern, dan scheelt dat enorm veel werk. Flink veel tegels met hier en daar een strakke uitsparing voor een opvallende plant. Spuit de voegen regelmatig in met een middel tegen onkruid en veeg de stoep op tijd schoon. Worden de tegels snel groen dan moet je voor de zomermaanden toch echt een keertje schrobben met een geschikt middeltje. Het enige wat overblijft, is het wegplukken van onkruid wat zich naast de plant in de uitsparing bevindt.

Klassiek
Voor mensen die niet van tuinieren houden is een gazonnetje een prima investering. Uitermate geschikt om in de zomermaanden een tuinset op te parkeren, en in de winter vrijwel onderhoudsvrij. Begin een gazonnetje maar gewoon met een goede dichte graszoden die op een voorbewerkte en ge√ęgaliseerd grond worden gelegd. Je kunt deze grasmat vrij snel gebruiken en bovendien krijgt onkruid gewoon veel minder kans om aan te slaan.

Tuingereedschap
Speciaal tuingereedschap maakt het leven een stukje gemakkelijker. Een gazon wordt bijna vanzelf egaal en blijft op de juiste hoogte met een robotmaaier. Met een bladblazer blaas je niet alleen blad van je stoep, maar ook zand en andere rommeltjes. En een grastrimmer is in het bijzonder geschikt om de graskanten en randjes goed kort te houden. Wist je dat je een grastrimmer ook prima kunt gebruiken om onkruid wat tussen de tegels groeit, flink te kortwieken?

Kijk ook hier eens