Tuin

Een warm welkom creëert u met deze 3 fleurige voortuinen

posted by Mirthe 10 juli 2018 0 comments

Een voortuin is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad. De terrassen en lekkere ligplekjes bevinden zich doorgaans in de achtertuin en de voortuin is toch vooral iets wat niet teveel werk moet zijn. Maar hoe zonde is dat? Een tuin verhoogt de waarde van je woning en de voortuin is het visitekaartje van het huis. Maak het daarom gezellig; een mooie, fleurige voortuin zorgt namelijk voor een warm welkom. Een bestaande tuin onderhouden is één ding, maar tuinontwerp en tuinaanleg zijn van een heel andere orde. Je kunt natuurlijk een tuinarchitect inschakelen, maar met deze ideeën doe je alvast wat inspiratie op.

1.      De rotstuin

Met een rotstuin creëer je in een handomdraai een mooi plekje waaraan je toch weinig onderhoud hebt. In een rotstuin kun je plantjes zetten die weinig onderhoud nodig hebben; ze groeien niet snel en hebben ook weinig voeding nodig. Snoeien is doorgaans niet nodig. Maak gebruik van mooie stenen en een paar hoogteverschillen. Combineer het geheel met goede verlichting en je hebt een mooie voortuin waar je weinig omkijken naar hebt. Ideaal toch?

2.      Grassen en struiken

Veel mensen vinden veel gekleurde bloemen ontzettend mooi, maar realiseren zich niet hoe bewerkelijk dat kan zijn. Een simpele tussenoplossing is het gebruik van grassen en struiken. Bij gras denken veel mensen aan de strakke gazonnetjes die zich in veel achtertuinen bevinden, maar dat is slechts één soort gras. Verdiep je eens in de andere grassoorten die er bestaan. De verschillende tinten en vormen van groei maken het een geschikte optie voor jouw voortuin. Combineer de grassen met groenblijvende struiken en je hebt een weelderige voortuin in een handomdraai.

3.      De natuurtuin

Met een natuurtuin creëer je een levendige plaats waar ruimte is voor verschillende soorten bloemen, planten én dieren. Je geeft ruimte aan de natuur en bewerkt de tuin zo min mogelijk. Door bloemen en planten te plaatsen die allen in een ander seizoen bloeien, is er het hele jaar door wat te zien. Er zullen vogels, egels en insecten neerstrijken in jouw tuin en de voortuin wordt zo een plekje om elke dag nieuwe dingen in te ontdekken. Goed voor jou en goed voor de flora en fauna om je heen.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment