Tuin

Waar moet een goede tuinset aan voldoen?

posted by Mirthe 16 februari 2016 0 comments
kussens op maat

De tuin wordt een steeds wezenlijker onderdeel van onze leefomgeving. We stellen daarom hogere eisen aan het comfort van een tuin. En comfort begint bij een goede zitplaats. Daarom vertellen we je hier waar een goede tuinset aan moet voldoen.

Wie zich ori├źnteert op de aankoop van een tuinset, dient allereerst rekening te houden met het aantal gebruikers. Dankzij het grote aanbod tuinsets, bestaande uit veel verschillende modellen en formaten, is er altijd een set verkrijgbaar die past bij het aantal gebruikers. Houd daarnaast rekening met onderstaande punten.

Materiaal
Het materiaal van de tuinmeubelset is van invloed op de levensduur. Er zijn verschillende materialen die bestand zijn tegen alle weertypen en daardoor zeer lang mooi blijven. Voorbeelden hiervan zijn: gepoedercoat aluminium, teakhout, kunststof en RVS. Gaat je keuze uit naar gevochten meubelen? Kies dan voor een set die gevlochten is van wicker. Dit materiaal oogt heel natuurlijk, maar is net zo duurzaam als kunststof.

Allweather kussens
In een land als Nederland is het belangrijk dat je meubelen tegen een spatje kunnen. Met name de kussens. Kies daarom altijd voor een set met waterbestendige kussens, bijvoorbeeld kussens bekleed met Sunbrella stof. Deze stof is waterafstotend; de regen die erop valt, veeg je er zo vanaf. Daarnaast kun je voor extra weersbestendigheid kiezen voor kussens met een quick dry foam. De regen die in de kussens terecht komt, wordt dan opgevangen in een waterdoorlatende vulling, waardoor de kussens na een regenbui snel weer droog zijn. Zo kun je de tuinset het hele jaar door met een gerust hart op het terras laten staan.

Beschermhoezen
Bij extremere weersomstandigheden is het aan te raden om je tuinset te beschermen met een beschermhoes. De hoezen van Aerocover zijn heel geschikt. Deze hoezen beschikken over een speciaal membraan dat water van buitenaf tegenhoudt, maar condens onder de hoezen doorlaat. De hoezen ademen dus, wat de kwaliteit van je tuinsetten goede komt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment