Tuin

Zó krijgt je tuin een gezellige sfeer!

posted by Mirthe 10 juni 2021 0 comments

De zomer is weer bijna aangebroken en dat betekent dat we weer vaker mooi weer hebben. De zon schijnt meer, het is lekker warm, dus de kans is groot dat je ook vaker in je tuin bent te vinden. Het is dan natuurlijk wel zo fijn wanneer je tuin er mooi en gezellig uitziet. Het geeft namelijk geen zomers gevoel wanneer je een saaie tuin hebt. Benieuwd hoe je je tuin gezellig kan maken? Wij hebben enkele tips verzameld.

De schutting

Een schutting in je tuin is erg praktisch, je kijkt hierdoor niet bij je buren in de tuin en het zorgt dus voor wat privacy. Wel is het vaak zo dat er niets speciaals wordt gedaan met de schuttingen die er in tuinen zijn. Veel schuttingen zien er dan ook wat saai en kaal uit. Dat geeft niet echt veel sfeer. Je tuin wordt er namelijk een stuk gezelliger van wanneer er verschillende plantjes aan de schutting hangen of wanneer er bijvoorbeeld leuke schilderijtjes aan hangen. Ook kan het heel knus staan om verschillende foto’s in lijstjes te plaatsen en deze aan de schutting te hangen. Je wordt dan gelijk vrolijk als je er naar kijkt en het roept vaak weer mooie herinneringen op. Je tuin wordt er dus een leuke en gezellige plek van wanneer je iets leuks van je schutting maakt.

Verlichting

Ook kun je je tuin gemakkelijk gezelliger maken met wat leuke verlichting. Met name in de avond zullen leuke lampen in de tuin voor veel sfeer en voor veel gezelligheid zorgen. Maar ook overdag kan leuke verlichting ervoor zorgen dat je tuin er gezellig en mooi uitziet.

Een loungeset

Een loungeset staat heel gezellig in een tuin. Wanneer je regelmatig in je tuin bent te vinden, is het verstandig om genoeg zitplaatsen te hebben. Veel mensen schaffen een kant en klare tuinset aan, maar dit staat vaak helemaal niet gezellig. Het zorgt juist eerder voor een simpele en saaie uitstraling, terwijl je met een loungeset meer gezelligheid en comfort uitstraalt. Een aanrader dus wanneer je je tuin wat gezelliger wilt laten lijken.

Een steiger

Heb je een huis met een tuin die aan het water ligt? Het aanleggen van een steiger gebeurt veel bij woningen aan het water. Het is dan ook erg gezellig om bij de steiger te genieten van het kabbelende water, bijvoorbeeld tijdens een hapje of drankje. Maar steigerplanken zijn er niet alleen voor buiten. Ze zijn breed toepasbaar: zowel binnen als buiten komt steigerhout goed tot zijn recht. Het hout is voor verschillende doeleinden geschikt, bijvoorbeeld een eettafel van steigerhout in de woonkeuken, een steigerhouten schutting of een groot terras in de tuin: dit hout is voor vele doeleinden geschikt. Bovendien zijn steigerplanken erg goed bewerkbaar. Je kunt de planken dus gemakkelijk lijmen, lakken, impregneren, beitsen en reinigen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment