Tuin

6 redenen waarom je beter voor kunstgras kan kiezen

posted by Mirthe 15 september 2021 0 comments

Kunstgras wordt vaak onderschat. Waarschijnlijk is dit omdat veel mensen nog steeds denken dat kunstgras lelijk en nep is. Niets is minder waar, want eigenlijk is kunstgras juist een hele goede manier om je tuin meer kleur en sfeer te geven! Kunstgras van tegenwoordig is van goede kwaliteit en zelfs nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Nog niet overtuigd? Hieronder hebben we de voordelen van kunstgras op een rijtje gezet.

1. Maximaal genieten met minimaal werk

Natuurgras vraagt veel aandacht. Als je het niet goed onderhoudt, dan krijg je al snel te maken met gele plekken. Om dit te voorkomen, moet je regelmatig maaien, bemesten, kalk strooien en bewateren. Dit kost allemaal tijd die we helaas niet altijd hebben. Met kunstgras houd je juist zeeën van tijd over, want het enige wat je dan hoeft te doen is bladeren en takjes verwijderen en de kunstgrasvezels borstelen. Je hebt dan veel meer tijd over om echt te genieten van je tuin, in plaats van al je tijd te besteden aan tuinonderhoud.

2. Geen last meer van allergie

Veel mensen hebben last van allerlei allergieën zoals hooikoorts. Als je allergisch voor graspollen bent, dan is natuurgras echt geen pretje. Daarom is kunstgras een fijn alternatief, want dan kun je ook lekker van de tuin genieten, zonder dat je last krijgt van niezen en rode ogen.

3. Blijft altijd groen

Dood gras is erg vervelend om aan te zien, maar met kunstgras heb je daar nooit last van. Je hebt dan het hele jaar door een frisgroen gazon.

4. Geld besparen

Kunstgras is qua aanschafprijs duurder, maar op de lange termijn bespaar je er juist geld mee. Je hoeft kunstgras niet te bemesten en bekalken en dat scheelt natuurlijk geld. Ook hoef je geen dure grasmaaier aan te schaffen, dus houd je geld over.

5. Geen wateroverlast

Men denkt vaak dat kunstgras niet goed is voor de waterafvoer, maar dat is niet waar. Kunstgras van goede kwaliteit heeft namelijk een drainerende werking, waardoor het water vanzelf weer terug de grond in loopt.

6. Duurzaam

Kunstgras is erg duurzaam, want het gaat heel lang mee. Ook als je spelende kinderen en huisdieren hebt, gaat goede kwaliteit kunstgras zo’n 10 tot wel 25 jaar mee. Het biedt dus veel mogelijkheden voor iedere tuin en is een prima alternatief voor echt gras.

Toch liever echt gras?

Ondanks alle voordelen toch liever kiezen voor echt gras? Dan is het belangrijk dat je bij het kopen van graszaad let op de kwaliteit. Alleen dan zal het gras jaren mee gaan. Daarnaast moet je ook het juiste graszaad kopen, want er bestaan verschillende soorten graszaden, bedoeld voor verschillende doeleinden. Zo bestaat er graszaad voor een sportgazon, speelgazon, siergazon, schaduwgazon… Noem het maar op!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment