Tuin

Nog meer plezier,genieten en relaxen in je tuin

posted by Mirthe 23 februari 2018 0 comments

De tuin levert een belangrijke bijdrage aan ons woongenot. We kunnen er heerlijk tot rust komen en genieten van mooie bloeiende planten en het frisse groen van bijvoorbeeld het gazon. Wil je nog meer tijd doorbrengen en genieten in je tuin? Dat kan met de volgende vier tips.

Tip 1: Kies voor een terrasverwarmer

Met verwarming op het terras, verleng je als het ware het buitenseizoen. Zo kun je met terrasverwarming in het voor en najaar lekker buiten zitten. Ook op een wat kille zomeravond is het door middel van deze soort verwarming nog heerlijk vertoeven buiten. Een terrasverwarmer heeft genoeg capaciteit om te zorgen voor aangename warmte. Wil je een terrasverwarmer aanschaffen? Dan heb je keuze uit verwarming die werkt op elektriciteit of gas. Het is belangrijk om even van te voren te kijken hoe groot de oppervlakte is die verwarmt moet worden. Let bij aanschaf even op hoeveel capaciteit het apparaat heeft. Lekker lang genieten in de tuin van het buitenleven is heerlijk. Je hoeft op deze manier het buiten zitten door een frisse dag of avond temperatuur niet meer te onderbreken. Blijf genieten van je tuin en terras met de warmte van een terrasverwarmer.

Tip 2: Sfeervolle verlichting

Een paar tuinspots, enkele kleine led lampjes op het terras of langs het tuinpad en niet te vergeten de hangende of staande buitenlampen. Het zijn allemaal voorbeelden van sfeervolle verlichting in de tuin. Als het donker word maak je het wat gezelliger en creëer je wat meer sfeer met tuinverlichting. Richt een paar tuinspots op een onderdeel in de tuin waar je echt de aandacht naar toe wil trekken. Denk bijvoorbeeld aan een vijver een waterfontein, tuinbeeld of een rijkbloeiende plant. Door de sfeervolle verlichting krijgt het de aandacht die het verdient. Zorg ook dat je genoeg sfeervolle verlichting plaatst op de plek waar je het meeste zit. Denk aan leuke kleine spots in de tegels of vlonder of een leuke staande buitenlamp. Door middel van sfeervolle tuinverlichting creëer je een warme en gezellige omgeving. Zodat je nog meer kunt genieten van je eigen tuin als het vroeg in de avond gaat schemeren of als het echt donker wordt.

Tip 3: Een buitenkeuken

Wat is er nu fijner dan met lekkere zomerse temperaturen buiten te kokkerellen? Natuurlijk is er veel meer mogelijk dan alleen maar een worst of een hamburger op de barbecue te grillen of te bakken. Met een buitenkeuken kun je buiten de heerlijkste gerechten bereiden. Wat dacht je van heerlijk gestoomde vis, een langzaam gegaarde pulled pork, entrecote of steak, groente uit de wok of een heerlijke verse salade. Dit zijn voorbeelden van gerechten die je met behulp van een buitenkeuken kunt maken. Lekker buiten kokkerellen en gezellig bij je gasten blijven, Zonder dat je zelf een paar uur binnen in de keuken moet gaan staan, om je gasten van een heerlijk hapje en drankje te kunnen voorzien. Buitenkeukens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook qua materiaal is er behoorlijk wat keuze. Lekker lang buiten tafelen en nog meer genieten in de tuin doe je met een buitenkeuken.

 

Tip 4: Gezellige accessoires

Nog meer genieten in je tuin doe je met gezellige accessoires. Leuke gekleurde kussens, bloempotten, bloembakken, tuinbeelden, buitenschilderijen en tuinlampjes. Dit zijn een paar goede voorbeelden van accessoires voor in de tuin of voor op het terras die nog meer sfeer geven. Creëer of maak er iets moois van. Er is volop keuze in leuke en gezellige accessoires. Op deze manier geniet nog meer van je tuin en het buiten leven en maak je het geheel net nog wat warmer, knusser of wat huiselijker. Met deze gezellige accessoires heb je nog meer zin om lekker buiten in de tuin of op je terras te gaan zitten of om heerlijk aan de slag te gaan in de tuin met bijvoorbeeld het aanplanten van de leuke bloembakken.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment