Tuin

Een handig bijzetkacheltje

posted by Mirthe 19 januari 2015 0 comments

Heb je op je terras behoefte aan een beetje extra warmte, maar heb je geen zin in het aanslepen van dure terrasverwarmingen? Goed nieuws, vanaf maart is de oplossing in de winkels te vinden: de Egloo.

Een beetje te koud
Je kunt het je misschien nog niet helemaal voorstellen, maar over een aantal weken gaan de gemiddelde temperaturen langzaam maar zeker de hoogte in. Op mooie dagen en avonden zou je eigenlijk best lekker op het terras willen zitten. Misschien heb je een overkapping en een windscherm, dat houdt de ergste kou, wind en neerslag wel tegen. Maar toch, het blijft gewoon nog wel een beetje aan de frisse kant. Wat kun je daaraan doen?

Terrasverwarming of toch maar niet?
Je kunt ervoor kiezen een terrasverwarming aan te leggen. Maar, met een blik op de rondratelende elektriciteitsmeter, zou je het liefst een wat milieu- en beursvriendelijker alternatief willen. Nog eventjes geduld, vanaf maart 2015 komt er een oplossing op de markt waarmee je tegen relatief lage kosten er toch al warmpjes bij kunt zitten: de Egloo.

De Egloo
De Egloo heeft zo op het ook de vorm van een iglo. De naam zal niet toevallig zijn, want ook een iglo is gemaakt om warmte vast te houden. Een Egloo is uiteraard niet van sneeuw gemaakt, maar van terracotta. Binnen in de Egloo worden vier waxinelichtjes geplaatst en aangestoken. De vlammetjes geven warmte, die door de terracotta wordt vastgehouden. Na een vijftal minuutjes is de Egloo op temperatuur. De buitenste laag kan wel een temperatuur van zo’n veertig tot vijftig graden behalen. En dat is net genoeg om een beetje warmte af te geven, in ieder geval voor je handen. Dank zij de Egloo wordt de lente op het terras net een beetje warmer!

Kijk ook hier eens