Tuin

Mollen in de tuin? Hoe ga je deze bestrijden?

posted by Mirthe 23 juni 2016 0 comments
mollen in tuin

Voor veel mensen bestaat er geen heerlijker seizoen dan de zomer. Of misschien de lente. Ook dat jaargetijde heeft zeker zijn charmes. Jonge dieren, vogels die op zoek zijn naar voedsel voor hun kroost, bloemen die bloeien en heerlijk ruiken. Comfortabele temperaturen. Toch blijft de zomer voor heel wat mensen het hoogtepunt. Warme zwoele dagen met volop zon. Vakantie, zwemmen en erop uitgaan. Wat wil je nog meer? Wat ook een heerlijk onderdeel van het zomerseizoen is, is volop genieten van je eigen tuin. Een mooi gazon, prachtige borders en een heerlijk loungeset. Wat is dat een rijkdom en wat kun je daar van genieten. Hoe heerlijk is het eerste kopje koffie ’s morgens in de zon. Overdag spelen en ravotten de kinderen in de tuin en eten doen we ook buiten. Tenslotte sluit je de dag af met een wijntje. Heel vervelend is het echter wanneer de mollen roet in het eten gooien. Mollen in de tuin zijn echt een ware ramp voor iedere tuinliefhebber.

Mollen in de tuinmollen in de tuin

Voordat je het weet, maken de mollen een enorme ravage van je tuin. Heb je net een prachtig gazon en dan vernielen die kleine beestjes de prachtige uitstraling van het groene tapijt. Er zit niets anders op dan na te gaan denken over mollen bestrijding. Als het gaat om mollen bestrijden zijn er diverse werkwijzen die een goed resultaat kunnen geven. Het verdient altijd de voorkeur om te kiezen voor een natuurvriendelijke tactiek. Doe je winst met onderstaande tips op het gebied van mollen bestrijding en kies de manier waarop jullie het liefst de mollen zouden bestrijden. Begin direct,zodat je zo snel mogelijk weer kunt genieten van je mooie tuin. Zonder mollen!

Mollen bestrijden

– Mollenklem. Deze manier van mollen bestrijden is absoluut effectief. Je zult geen last meer hebben van mollen in de tuin. Het grote nadeel van deze manier van mollen bestrijding is echter dat het niet lukt zonder de mol te doden.

– Mollenval. Mollen bestrijden door het gebruik van de mollenval is vele malen diervriendelijker en de mol kan levend je tuin verlaten. Een nadeel is wel dat je de val ongeveer om de drie uur moet controleren wil het echt effectief zijn.

– Mollengaas. Deze manier van mollen bestrijding is vooral handig als preventie. Wanneer je tuin al helemaal is aangelegd, is het bijna niet te doen om mollengaas aan te brengen. Moet je tuin echter nog helemaal ingericht worden dan is mollengaas absoluut het overwegen waard.

– Ultrasone mollenjager. Mollen bestrijden door middel van trilling en geluid kost vaak iets meer tijd, maar is absoluut doeltreffend en bovendien diervriendelijk.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment