Tuin

Meer zon in de tuin

posted by Mirthe 10 september 2015 0 comments
Het lijkt een onmogelijkheid: meer zon in de tuin. Als jouw tuintje zich op het Noorden bevindt moet je nu eenmaal accepteren dat heel veel planten het niet zullen redden. Toch?
Dat is niet helemaal waar. Er is een trucje om bijvoorbeeld een frambozenstruik te laten groeien en bloeien op een plek waar normaal gesproken te weinig zon komt.

De truc met de spiegel
Door het strategisch plaatsen van een tuinspiegel kun je ervoor zorgen dat de zon, die op een bepaald moment van de dag ergens de tuin in schijnt, wordt weerkaatst op de plek waar jouw frambozenstruikje of andere zonbehoevende plant staat. Met een of twee uurtjes meer zon dan normaal kan dat al een geweldig effect geven.Overschat het niet
Overschat de grootte van de de met een spiegel te beschijnen plek niet. Hoe verder de spiegel, hoe kleiner het vlekje zon. Het is een kwestie van uitproberen op een zonnige dag.
Het vergt wat creativiteit om de spiegel(s) zo te plaatsen dat ze effectief zijn en toch niet in de weg staan of hangen. Dit is afhankelijk van de indeling van je tuin en de mogelijkheden die dit biedt.

Kunststof in plaats van glas
Er zijn ook spiegels van kunsstof en je kunt ook spiegelend materiaal kopen van kunststof. De spiegels hoeven geen mooi spiegelbeeld te geven, het gaat om de weerkaatsing van het licht, dus een plaat met relief of een gebogen spiegelend materiaal is ook prima. Gebruik je fantasie en probeer het uit. Het resultaat is verrassend!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment