Klussen

Verhuizen doe je zo

posted by Mirthe 11 september 2015 0 comments

Heb je een andere plek gevonden om te gaan wonen, dan is dat meestal het begin van een nieuwe fase. Een studie, een andere baan, gezinsuitbreiding, of toch gewoon het verplaatsen van je dagelijkse leefomgeving. Verhuizen en al je spullen uitzoeken en meenemen is een klus die veel tijd in beslag kan nemen. Wil je dit helemaal alleen doen dan moet je op tijd beginnen, maar je kunt natuurlijk ook de hulp inroepen van familie en vrienden.

Begin op tijd
Een goede planning is essentieel voor een snelle verhuizing met weinig stress. Begin daarom op tijd en wacht niet tot het allerlaatste moment. Het versturen van verhuisberichten is iets waar je alvast mee kunt beginnen. Ga je inpakken, begin dan altijd met de spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Denk hierbij aan seizoenskleding, fotoboeken en nostalgische items waar je geen afstand van kunt of wil doen. Deze spullen mogen alvast in een verhuisdoos waar je natuurlijk een duidelijke omschrijving op zet.

Kostbare hobby
Ben jij iemand die een hele kamer in gebruik heeft voor het stallen van een dure verzameling of het uitoefenen van een hobby? Dan kan het verstandig zijn om voor deze spullen tijdelijk een opslagruimte te huren. Op deze manier heb je er tijdens de verhuizing geen last van en hoef je ook niet bang te zijn dat belangrijke items worden beschadigd of simpelweg verdwijnen. Het huren van een externe ruimte is ook heel handig als je gaat verbouwen.

Vervoer
Is je nieuwe woning dichtbij, dan is de verhuizing wellicht goed te doen met een gewone auto. Ga je toch een eind uit de buurt wonen dan is het handig om een verhuisbus te huren of een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf is gespecialiseerd in het vervoeren en plaatsen van huishoudelijke apparatuur en grote meubels. Indien nodig bieden zij ook extra services zoals het demonteren van bedden, het ophangen van lampen of het uitpakken van verhuisdozen.

Opslagruimte
Ben je op zoek naar een tussenoplossing voor je spullen, bijvoorbeeld omdat je niet direct in je nieuwe huis kan? Dan kun je ook eens denken aan het huren van een opslagruimte. In Nederland zijn er diverse aanbieders, zoals Extrabox. Met verschillende vestigingen in Nederland, vind je altijd een vestiging bij jou in de buurt. Kijk op de website voor meer informatie over de opslagruimtes van Extrabox.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment