Klussen

Versleten trap? Dit zijn de mogelijkheden

posted by Mirthe 8 december 2018 0 comments

De trap is een van de meest gebruikte onderdelen van je woning. Niet alleen neemt het een belangrijke plek in je woning in, ook is het praktisch gezien belangrijk dat de trap voldoet aan de wensen van de bewoners van een woning. Door al die keren dat er naar boven en beneden wordt gelopen slijt een trap. Dat is nu eenmaal niet te voorkomen. Maar gelukkig kun je een versleten trap heel goed opknappen door middel van traprenovatie. Wat de mogelijkheden precies zijn vertellen we je hieronder.

Tapijt leggen

Het leggen van tapijt op je trap is een hele mooie manier om je trap op te knappen. Je kunt dit zelf doen of er een expert voor inschakelen, want het is best wel een precies werkje. Tapijt op je trap heeft een aantal voordelen: het is warm en zacht voor je voeten, niet glad en het werkt geluiddempend. Voor mensen met huisdieren die de trap op en af gaan kan het minder handig zijn vanwege de haren die gemakkelijk in het tapijt achter blijven. Het leggen van tapijt is dus een hele goede manier om je trap op te knappen, maar wel een flinke klus. Toch is het de moeite waard, want een trap met tapijt geeft een bijzondere twist aan je woning.

PVC

Zie je het niet zitten om een relatief grote klus zoals we hiervoor beschreven uit te voeren of uit te laten voeren, dan is het werken met PVC een goede optie. Als je dit goed voorbereidt en precies weet wat je moet doen kun je jouw trap in één dag opknappen. Daarnaast is PVC relatief goedkoop materiaal om je trap mee te bekleden en is het ook nog eens slijtvast. Het enige nadeel van PVC is dat het glad kan zijn.

De trap schilderen

Een andere mogelijkheid om je trap te renoveren is door hem te schilderen. Dit is toch wel een van de makkelijkste manieren om je trap op te knappen. Het scheelt vooral op het gebied van zaken opmeten enorm veel werk. Wanneer je deze klus ook nog zelf uitvoert hoeft het niet veel te kosten. Enige nadeel zou kunnen zijn dat dit bij een houten trap wel een gehorige trap oplevert doordat je enkel werkt met verf.

Het plaatsen van overzettreden

Wil je een compleet andere look en heb je wel zin om een klus aan te pakken of schakel je graag een expert in? Dan is het plaatsen van overzettreden een goede optie. Hierbij plaats je nieuwe trapdelen over de oude traptreden heen. Dat kan van laminaat zijn, maar ook hout is een mooie optie. Werken met overzettreden is een stuk makkelijker en goedkoper dan het plaatsen van een geheel nieuwe trap.

Genoeg manieren om traprenovatie te bewerkstelligen dus!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment