Interieur

Geef de woonkamer een make over met deze 4 toffe DIY ideeën

posted by Mirthe 8 december 2018 0 comments

Je woonkamer is een belangrijke kamer in je huis. Je ontvangt er gasten, wilt er lekker relaxen en het moet uitstralen wie jij bent. Des te leuker om er een aantal leuke DIY projecten neer te zetten, zodat het echt jouw plekje wordt. Heb je inspiratie nodig voor hoe je pallets in je interieur kunt gebruiken? Lees dan vooral dit artikel!

Eettafellamp van pallet

Zie je wel eens pallets liggen, maar dat je inspiratie nodig hebt met wat je ervan zou kunnen maken? Kijk niet verder! Je kunt het gebruiken als basis om lampen aan te hangen en vervolgens boven de salon- of eettafel te hangen. Zorg voor een stevige kunststof hanger, plaats daar de pallet aan en hang daar vervolgens jouw smaak hanglampen aan. Of je nu handig bent of niet, dit is niet heel ingewikkeld te maken en mag helemaal naar je eigen smaak. Dát is nu een van de voordelen van DIY projecten.

Palet salontafel

Met een gebruikte pallet kun je veel kanten op. Je komt het tegenwoordig in meer huizen en tuinen tegen. Mensen gebruiken het vaker in de woonkamer of tuin om als meubilair te gebruiken. Je kunt een pallet op een simpele manier omtoveren tot een leuke salontafel. Plaats er vier wieltjes onder, verf het in de gewenste kleur en zet het neer bij de bank. Ideaal!

Sfeerverlichting

Wanneer je op zoek bent naar sfeerverlichting in de woonkamer, maar je kunt nergens je droomlamp vinden, kun je natuurlijk net zo goed zelf je eigen lamp maken. In veel winkels kun je een slinger met kleine lichtjes kopen. Daarnaast heb je een rol ijzerdraad nodig. De rol ijzerdraad is sterk en je kunt het in elke vorm buigen die je maar wilt. Wanneer je dit hebt gedaan, rol je er de slinger met kleine lichtjes omheen en je hangt het ergens in de woonkamer op. Of je kunt het op een leuke plek neerzetten. Het is origineel en het brengt direct sfeer in de ruimte.

Krantenhouder

Ook al leven we nu in het digitale tijdperk en hebben de meeste mensen wel een e-reader, i-Pad en laptop, toch vinden de meeste mensen het leuk om een aantal kranten of magazines in de woonkamer te hebben liggen. Om gasten te vermaken of soms nog even lekker te kunnen bladeren, het blijft nostalgisch. Leuk is dan om een originele krantenhouder naast je bank of stoel te hebben staan. Deze maak je door één grote houten plank te hebben en twee kleine. De kleine houten plankjes zijn precies de helft van het formaat van de grote plank. De kleine houten plankjes plaats je met meerdere schroeven aan een kant van de houten plank, zodat uiteindelijk een ‘X’ ontstaat. Wanneer je het neerzet, kun je er magazines, boeken en kranten inleggen. Wanneer je écht helemaal in het digitale tijdperk leeft, kun je er natuurlijk ook een laptop of e-reader in leggen.

Heb jij nog leuke DIY ideeën die je huis gezelliger maken? Laat het weten!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment