Interieur

Luxe keukens voor gemak en comfort

posted by Mirthe 17 april 2018 0 comments

Natuurlijk heeft elk huis een keuken nodig. Het is echter het goed gekozen design wat er voor zorgt dat je een knus, huiselijk gevoel krijgt wanneer je aan het koken bent. Bij DB Keukens begrijpen zij dat. De luxe droomkeukens zijn gemaakt voor de ultieme kookervaring. Zij hebben alles in huis om het jou naar smaak te maken. Wat betreft design, maten en installatie.

Een kookeiland in je keuken

De keuken is het hart van je huis, de plek waar familie en vrienden bij elkaar komen voor een gezellige tijd. Met een kookeiland creƫer je een plek waar je mooie momenten en heerlijke maaltijden met elkaar kan delen. Daarnaast geeft een kookeiland je meer opbergruimte en kookruimte. Wanneer je eenmaal een kookeiland hebt, wil je nooit meer anders. Er zijn verschillende designs. Je kan een kookeiland laten installeren die puur en alleen van een kookplaat voorzien is. Ook kan je voor een werkeiland kiezen of een kookeiland met een gootsteen, vaatwasser en aanrecht.

Hoe richt je je keuken in?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk heb je een persoonlijke voorkeur, maar ook de ruimte waar de keuken zich bevindt is een factor die meespeelt. Daarnaast kunnen designs verschillen voor een open en voor een gesloten keuken. Een kookeiland is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een open keuken. Een kookeiland zorgt ervoor dat je nog meer contact kan hebben met je familie en vrienden terwijl je aan het koken bent. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen een zitgedeelte te maken aan je kookeiland waar je gasten aan barkrukken aan kunnen zitten.

Materialen

Van welk materiaal moet je kookeiland en de rest van de keuken gemaakt zijn? Glas geeft een luxe, ruimtelijke uitstraling en is goed bestand tegen water. Hout geeft echter een unieke warme sfeer. Hout is bijvoorbeeld mooi te combineren met wit en geeft een landelijk, nostalgisch gevoel. Misschien houd je niet van ouderwets, maar schuif het massieve hout niet meteen aan de kant. Het kan namelijk ook een mooie compensatie zijn wanneer je een superstrak design hebt in je keuken. Het hout zal dit verzachten en zorgen voor een unieke look.

Wat niet in je keuken mag ontbreken

Tegenwoordig kunnen we natuurlijk niet meer zonder soft-close sluitingen die ervoor zorgen dat onze keukendeuren zachtjes dichtvallen. De laatste jaren vind je echter ook steeds vaker keukens terug die voorzien zijn van tip-on. Je hoeft niet meer naar een handvat te grijpen. Een zacht duwtje tegen het deurtje en deze springt open. Ideaal! Naast deze luxe systemen, is ook een stoomoven een must voor degenen die op luxe gesteld zijn. Het maakt koken niet alleen makkelijker, maar het is ook nog eens gezonder en smakelijker. Je kan er van alles op bereiden, of het nu gaat om groenten, vlees, vis, aardappelen of rijst. Het is een echte verrijking die eigenlijk niet in je keuken mag ontbreken. Net zoals een ingebouwde koffiemachine. Deze geeft je de mogelijkheid een kop koffie te zetten waarbij persoonlijke voorkeur en smaak voorop staat.

De keukenvloer

De keukenvloer hoort de stijl van de keuken te complimenteren en alles zo tot een geheel te maken. Ga je voor laminaat, natuursteen, of heb je iets anders in gedachten? Bedenk dat de vloer lang mee moet kunnen en dat een vloer die waterbestendig en krasbestendig is een plus is. Wanneer je voor tegels gaat, bepaalt de vorm een belangrijk deel van de sfeer. Wil je vierkanten tegels? En welk formaat behoren de tegels dan te hebben? Kortom, er zijn heel veel verschillende opties waar het aankomt op je keukenvloer.

Het voordeel van DB Keukens

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe luxe keuken ben je bij DB Keukens aan het juiste adres. In plaats van je de laagste prijs te garanderen, garanderen zij een keuken van kwaliteit voor een eerlijke prijs. Daarnaast zorgen zij er persoonlijk voor dat jouw keuken geplaatst wordt door middel van een eigen montageteam. Op deze manier heb je maar een aanspreekpunt, en ben je ervan gegarandeerd dat de installateurs verstand van zaken hebben. Ja, DB Keukens heeft niet voor niets een score gekregen van 9.7 op Qasa.nl van klanten die jou voorgingen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment