Interieur

Een smaakvolle en romantische slaapkamer

posted by Mirthe 10 maart 2014 0 comments

Een mooie en romantische slaapkamer in je nieuwe huis

Heb je plannen om samen te gaan wonen, of ga je binnenkort trouwen? Dan weet je als geen ander dat de slaapkamer een belangrijk vertrek is in je nieuwe woning. Natuurlijk wil je deze zo smaakvol en romantisch mogelijk inrichten. Maar hoe doe je dat en waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je deze plannen wilt gaan verwezenlijken? Hier volgen een aantal tips om je verder op weg te helpen.

Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren keren in veel slaapkamers terug. Dit kan bijvoorbeeld ivoorwit zijn, maar ook zachte tinten van grijs en blauw passen prima voor in een slaapkamer. Voor een romantische en smaakvolle slaapkamer is het belangrijk dat je zorg draagt voor een lichte basis. Je kunt dit aanvullen en combineren met kleurrijke accessoires, zodat er een mooi geheel ontstaat en jij en je partner een prettige tijd kunnen doorbrengen in de slaapkamer.

Warme kleuren gebruiken

Glanzende en zachte stoffen kunnen je slaapkamer ook iets heel romantisch geven. Net als het behangen van een muur met een bepaald motief. Het bedlinnen mag best iets van kleur in zich hebben. Rood kan heel goed, maar satijn heeft ook zeker veel romantische trekjes in zich. Qua decoratie kun je kiezen voor bijvoorbeeld mooie windlichten. Kaarsen mogen in elk geval niet ontbreken in jouw slaapkamer. Het kan zorgen voor een stukje extra sfeer!

Sfeer creëren met muziek en champagne

Natuurlijk mag muziek niet ontbreken op een romantische slaapkamer! Een geluidsinstallatie hoeft niet heel groot te zijn, als je er maar muziek kunt draaien. Vergeet ook niet dat je 2 glazen gereed hebt staan, inclusief een fles champagne wanneer de slaapkamer af is. Een moment waarin je het samenzijn viert met een drankje!

bron: Boxspring Enschede

Kijk ook hier eens

Leave a Comment