Interieur

De stoelen trends van 2018 op een rijtje

posted by Mirthe 5 februari 2018 0 comments

De nieuwe stoelen trends van dit jaar kunnen we omschrijven in vier grote trends. Afhankelijk van het interieur dat je wil kan je gemakkelijk kiezen uit deze verschillende trends van 2018.
Is je interieur klassiek, modern, vintage, industrieel of strak ingericht in één van deze vier nieuwe trends vind je gemakkelijk de stoel die bij je interieur past. De vier trends zijn zo verrassend als uiteenlopend dat er gemakkelijk je gading vindt in één van deze nieuwe mode verschijnsels op gebied van wonen.

Back to basic – terug naar de natuur

Een van de nieuwste trends voor 2018 is opnieuw naar de natuur of back to basic. Dit wil eigenlijk zeggen dat eenvoud siert in het interieur en een bepaalde rust dient uit te stralen. Eenvoudige design stoelen uit natuurlijke materialen die rust uitstralen. Mooie, rustgevende kleuren zoals zwart, naturel, houtskleur, wit en grijs zijn hip in deze trend.
Zoek je een rustgevende plaats om in thuis te komen na een drukke werkdag. Met deze materialen creëer je een oase van rust en van stilte. De drukte laat je achter je van het moment dat je thuis komt. Dan geef dit model stoel een rustpunt om je dat fijne gevoel van thuiskomen perfect weer te geven.

Pasteltinten en pittige kleuren zijn hip in 2018 – Combinatie zacht en fris

Een totaal andere trend is de pastelkleuren combineren met pittige kleuren. In 2018 mag het allemaal. Pastelkleuren zoals poederroos, grijsblauw bieden warmte aan je woonkamer. Ze hebben ook een kalmerende uitstraling en een frisse wind die door je woonruimte waait. Kleur gecombineerd op kleur geeft je interieur een vrolijke, levendige uitstraling. Fel gekleurde stoelen zoals de stoelen naar het ontwerp van Charles Eames zijn een echte hit in deze trend. Kuipstoelen in felle kleuren met een metalen onderstel zijn een hint. Je kan zelf verschillende kleuren van deze stoelen combineren met zachte pastelkleurige tafel. Oker geel is ook een nieuwe kleurtrend op woongebied.

Robuust en zware materialen

Strakke, robuuste meubeltrends die een stoer en rauw karakter weergeven aan je woonruimte. Deze trend past perfect in een industriële look en geven een duurzame uitstraling weer. Ze zijn ook perfect combineerbaar met andere woonstijlen. Kies voor een robuuste tafel met felgekleurde of pastelkleurige stoelen om de twee verschillende trends met elkaar te combineren. Vintage meubels zijn ook helemaal in. Fluweel is de stof van 2018 en kan zowel gecombineerd worden met verschillende stijlen.

Zwart met wit gecombineerd blijft een trend in 2018

De combinatie zwart met wit blijft al een paar seizoenen een trendsetter. Zelfs de grijstinten blijven scoren in het interieur. Dus metaal gecombineerd met zwart of wit is opnieuw in dit jaar. Verschillende stijlen en materialen mogen gecombineerd worden als ze maar binnen deze kleuren passen. Ook zwarte of witte effen stoelen passen goed bij een zwarte of witte eettafel.

Ben je op zoek naar een nieuwe hippe stoel en wil je meer weten over de laatste trends? Bezoek dan de website van Design Seats.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment