Interieur

Waar komt natuursteen vandaan?

posted by Mirthe 13 juli 2017 0 comments

Er zijn verschillende soorten natuursteen, dit wordt ook gebruikt voor diverse doeleinden. Natuursteen wordt ook veel in de bouw en interieur gebruikt, maar waar komt natuursteen eigenlijk vandaan? Natuursteen is te vinden in veel landen over de hele wereld, maar het komt daar niet zomaar. Dit soort gesteente komt uit de natuur en komt voor in diverse soorten, het is dus steen wat wordt gevormd op een natuurlijke manier. Er zijn drie manieren waardoor natuursteen in de natuur wordt gevormd. De naam van de verschillende soorten gesteenten komen ook van de manier waarop deze worden gevormd. Zo heb je Stollingsgesteenten, deze ontstaan bij een uitbarsting van de aarde waardoor de magma afkoelt en gesteente wordt. Het gesteente is terug te vinden boven de aarde, maar ook in de aarde, zo is graniet terug te vinden diep in de aarde. Afzettingsgesteente is een natuursteen dat ontstaat uit andere stenen. Door de kristallisatie hiervan ontstaat er een nieuw stuk gesteente. Dan heb je ook nog metamorfe gesteente, dit ontstaat door de combinatie van een hoge temperatuur en een hoge druk. De aarde is dus eigenlijk een soort natuurlijke oven waar dit soort natuursteen tot stand komt.

Natuursteen gebruiken in het interieur

Natuursteen is een prachtig soort gesteente en is te verkrijgen in veel verschillende vormen. Doordat het natuursteen is en uit de natuur komt is het nooit hetzelfde en heb je dus altijd iets unieks. Natuursteen kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar het wordt steeds vaker in het interieur toegepast. Zo kun je natuursteen gebruiken voor in je badkamer, maar ook in de keuken vind je natuursteen steeds vaker terug. Natuursteen wordt in de keuken vaak toegepast als keukenblad, zo heb je een goede kwaliteit keukenblad wat niet snel beschadigd en lang mee kan gaan. Natuursteen kan je combineren met veel verschillende stijlen en kleuren, hierdoor is het makkelijk te gebruiken in het interieur. Natuursteen in je interieur is dus een prima oplossing voor mensen die vaak wisselen van stijl of gewoon voor gemak willen gaan en tegelijk voor de mooie uitstraling.

Verschillende producten van natuursteen

Natuursteen kan dus voor verschillende doeleinden worden gebruikt, niet alleen voor in het interieur, maar ook in de bouw. Zo zie je in de stad bijvoorbeeld mooie stoeppalen van natuursteen, naast de handige functie ervan ziet het er ook nog eens sjiek en netjes uit. Natuursteen wordt ook gebruikt voor onder andere sluitstenen, gevelstenen, raamdorpels, vensterbanken en meer. Het meeste natuursteen moet nog wel eerst worden bewerkt wil je het echt kunnen gebruiken. Dit kun je het beste professioneel laten doen door een goede steenhouwer. Die kan er de mooiste producten van maken dat geheel naar jouw wens. Zo kun je ook terecht bij Steenhouwerij Pladdet, deze ervaren steenhouwer bevindt zich in Drenthe. Door zijn jarenlange ervaring kan deze de mooiste werken produceren uit natuursteen en dat voor veel verschillende doeleinden.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment