Interieur

Waar moet je op letten bij een nieuwe badkamer?

posted by Mirthe 19 december 2017 0 comments

Ben je zelf handig of heb je ervaring met het aanleggen van een badkamer? Dan kan je er altijd voor kiezen om de verbouwing in eigen handen te nemen, maar wanneer je dit doet is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Het afbreken van de oude badkamer gaat vaak gemakkelijk. Wil je alleen het sanitair vervangen of kies je ook direct voor nieuwe betegeling? Zodra je ook de betegeling van de badkamer gaat aanpakken wordt het allemaal wat ingewikkelder. Ineens moet je ook op de waterleidingen letten, nieuwe lichtpunten installeren of een extra muur plaatsen. Het is dan vaak verstandig om de kennis van een echte vakman te gebruiken.

Het interieur van de gloednieuwe badkamer

Het eerste waar je over na moet denken is het nieuwe interieur. Wat zijn je wensen en zijn deze wensen ook allemaal te realiseren? Kijk goed in de interieur bladen en maak desnoods een moodboard. Kies je voor een douche of een bad, welke accessoires wil je hebben en voor welke tegels kies je uiteindelijk? Wil je een dubbel badkamermeubel of wil je toch heel graag een toilet plaatsen in de nieuwe badkamer? Het is goed om op tijd over al deze dingen na te denken en keuze te maken voor je gaat beginnen aan de daadwerkelijke verbouwing.

De tegels

Je kunt kiezen uit verschillende soorten tegels: wand- en vloertegels. Hoewel vloertegels voor op de vloer gemaakt zijn kunnen ze op de badkamerwand worden geplaatst. Voor wandtegels geldt echter niet hetzelfde, deze kunnen in de meeste gevallen niet als vloertegel worden geplaatst. Wil je een geheel creëren in jouw nieuwe badkamer, ga dan op zoek naar een geschikte vloertegel. Je kunt natuurlijk ook combinaties maken met meerdere soorten tegels, ideaal wanneer je maar niet kunt kiezen tussen al die mooie soorten! Naast de badkamertegels moet je ook nog bepalen welk voegsel je gaat gebruiken, hierbij kun je het beste een advies aannemen van iemand met veel vakkennis.

Maak een duidelijk plan

Als je uiteindelijk volledig naar jouw zin een interieur hebt samengesteld is het erg belangrijk om een duidelijk plan te maken. Hiervoor kun je vele hulpmiddelen gebruiken, zo zijn er ook applicaties en programma’s waarmee je een 3D model van jouw badkamer kunt maken. Houdt daarnaast ook goed rekening met het budget voor het plaatsen van de nieuwe badkamer, je wilt natuurlijk wel in een keer een mooie nieuwe badkamer kunnen bewerkstelligen. Wanneer je zelf aan de slag gaat is het handig om een overzicht te maken van alle taken en alle soorten gereedschap die nodig zullen zijn voor de verbouwing, zo kom je nooit voor een verrassing te staan! Besteed je het uit aan een vakman? Maak dan goede afspraken over jouw wensen en jouw budget en houdt altijd de verbouwing in de gaten.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment