Interieur

Zomertrends 2017 voor de slaapkamer

posted by Mirthe 25 juni 2017 0 comments

Thuis wil je altijd sfeer creëren. Hoe vaak denk je echter aan je slaapkamer als je het over sfeer in je huis hebt? Opvallend, want denk maar eens na hoe lang je effectief in je slaapkamer bent. Vaak minstens twee keer zoveel dan in je woonkamer of keuken! Dus waarom zou je dan niet wat extra aandacht in de slaapkamer steken?

Dé manier om je slaapkamer een bepaalde sfeer mee te geven, is door middel van het dekbedovertrek. Dit is de blikvanger wanneer je een slaapkamer in loopt. Daarom staan hieronder voor jou de dekbedovertrek-trends voor deze zomer:

Summervibes

In de zomer wordt veelal gezocht naar een uitstraling die het vakantiegevoel naar boven haalt. En hoe kan dat nu beter dan met overduidelijke zomerse prints? Maak de slaapkamer vervolgens af met een aantal zomerse accessoires en de vakantie vind je gewoon in je slaapkamer!

Flowerpower

Tijdens de warme zomernachten ben je op zoek naar een koel en fris gevoel. Dit kan je zelf opwekken, door een frisse uitstraling met bloemen in je slaapkamer te creëren. Hiervoor zijn echte bloemen niet noodzakelijk, want een dekbedovertrek met bloemenprint zorgt hier perfect voor.

Botanical Gardens

Meer is altijd beter. Dat lijkt het laatste jaar zeker van toepassing te zijn op de trend om veel groene planten in de woonkamer te plaatsen. Deze trend zet zich dit jaar door naar de slaapkamer, want ook hier mogen planten tegenwoordig de boventoon voeren! Kies daarom voor een dekbedovertrek met een botanische print. Echte planten mogen natuurlijk ook in de slaapkamer geplaatst worden, om de look af te maken.

Waar mensen vaak niet direct aan denken, is om het hoeslaken op het dekbedovertrek af te stemmen. Dit terwijl tegenwoordig alle typen, maten maar ook kleuren hoeslakens te verkrijgen zijn. Stem de kleur van je hoeslaken af op het dekbedovertrek, om zo het geheel af te maken en het effect van je dekbedovertrek te versterken. Als je A zegt, wil je natuurlijk ook graag B zeggen.

Met bovenstaande trends wordt de blikvanger van je slaapkamer van neutraal meubel omgetoverd tot trendsetter! Hierdoor zorg je ervoor dat de slaapkamer, net als de rest van het huis, voorzien is van een sfeer naar jouw wens.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment