Interieur

Welke spiegel past in mijn interieur? Tips & trends!

posted by Mirthe 1 september 2020 0 comments

Een spiegel wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als decoratie in bijvoorbeeld de woonkamer. Dat is op zich niet gek, want je kunt jouw interieur verfraaien met behulp van een spiegel. Wil je ook een spiegel in huis? Dan merk je mogelijk al snel dat het vinden van een geschikte spiegel een uitdaging kan zijn. Je wilt natuurlijk het liefst dat de spiegel die je kiest perfect in jouw interieur past. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom zetten we in deze tekst een aantal tips en trends op een rijtje om een geschikte spiegel voor jouw interieur te vinden.

Tips om de juiste spiegel te vinden

Zoek je al lange tijd naar een geschikte spiegel voor in jouw woonkamer? Dan zorgt dit mogelijk voor de nodige frustratie. Dit kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Om ervoor te zorgen dat jij binnen de kortste keren een geschikte spiegel vindt, zetten we hier twee tips op een rijtje.

1.De plek van de spiegel

Het vinden van een geschikte spiegel wordt moeilijker wanneer je niet weet waar deze precies moet komen. Bepaal daarom altijd eerst de plek waar de spiegel komt te staan of te hangen. Hierdoor kun je gericht naar spiegels met bepaalde afmetingen zoeken. Voldoet er geen enkele spiegel aan de door jou gewenste afmetingen? Laat dan een spiegel op maat maken.

2.De kleur van de spiegel

In de meeste woningen in Nederland komen verschillende kleuren voor. Is dit bij jou ook het geval? Dan moet je eveneens rekening houden met de kleur van de spiegel. Je wilt immers niet dat de kleur van jouw spiegel straks vloekt met de andere kleuren die in jouw interieur overheersen.

Trends op het gebied van spiegels

We haalden in het begin van deze tekst al aan dat spiegels steeds meer terugkeren in het interieur van Nederlandse huizen. De spiegels zien er echter wel wat anders uit dan de spiegels die vroeger in een woonkamer, keuken of hal hingen. Destijds waren de spiegels niet bijzonder groot qua omvang en ook niet al te opvallend. Tegenwoordig mogen spiegels juist wel groot zijn en opvallen. Door een grote spiegel in jouw woonkamer te hangen, lijkt deze ruimte een stuk ruimtelijker. Bovendien wordt een spiegel tegenwoordig niet snel meer voorzien van een klassieke lijst. Dit was vroeger populair, maar vandaag de dag behoren stoere lijsten tot de trends. Een laatste trend die we niet onbenoemd willen laten, is dat een spiegel lang niet altijd meer opgehangen worden. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker dat mensen een spiegel op de grond of op een dressoir in de woonkamer zetten.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment