Interieurwonen

5 reden om een slaapbank te kopen

posted by Mirthe 26 februari 2021 0 comments

Ga je regelmatig op vakantie naar het buitenland en verblijf je hier in een appartementencomplex? Dan is de kans groot dat je weleens op een slaapbank hebt geslapen. Waarschijnlijk is dit niet het beste en meest comfortabele bed waar je ooit op geslapen hebt. Laat je hierdoor niet weerhouden om zelf een slaapbank te kopen. Om jou te overtuigen zetten we hier 5 redenen om een slaapbank te kopen op een rijtje.

1. Extra slaapplaatsen in huis

Krijg je zo nu en dan logés over de vloer? Dan zijn extra slaapplaatsen geen overbodige luxe. Als je een slaapbank koopt, hoef jij je hier niet langer zorgen om te maken. Met zo’n bedbank heb je namelijk altijd één of twee extra slaapplaatsen in huis. Bijkomend voordeel van een slaapbank is dat jouw gasten niet meer op de grond slapen.

2. Makkelijk te bedienen

Een bedbank kun je niet alleen gebruiken als bed, maar ook als bank. Als je niet bekend bent met het gebruik van dit meubel, vraag jij je mogelijk af hoe het met de bediening zit. Maak je hier geen zorgen over, want dit is betrekkelijk eenvoudig. Je verbouwt de bank namelijk snel tot bed en andersom. Vaak hoef je alleen maar aan de onderkant van de bank te trekken om er een bed van te maken. De bedbodem, die verborgen zit in het zitgedeelte, vouwt zich dan uit.

3. Losse matrassen zijn niet langer nodig

Als er zo nu en dan mensen bij jou blijven slapen, heb je waarschijnlijk extra matrassen in huis. Op deze manier kun je mensen altijd een comfortabele slaapplaats aanbieden. Nadeel van matrassen is dat ze nogal groot zijn. Hierdoor berg je ze niet makkelijk op. Ook weegt een gemiddeld matras aardig wat, waardoor het geen pretje is om er telkens mee te slepen. Koop je een bedbank? Dan kun je de losse matrassen de deur uit doen.

4. Je bespaart geld

Koop je een losse bank en een los bed? Dan geef je twee keer geld uit. Je koopt immers twee meubels. Bij een bedbank is dit niet het geval. Hierdoor kan een bedbank jou een (flinke) besparing opleveren. De prijzen van slaapbanken kunnen overigens behoorlijk van elkaar verschillen. Koop daarom niet de eerste de beste bedbank, maar vergelijk bedbanken met elkaar.

5. Verschillende varianten

Naast de prijs verschillen bedbanken ook in andere opzichten van elkaar. Zo worden er bijvoorbeeld andere materialen gebruikt bij de productie. Let hier goed op als je een bedbank koopt. Je kunt het comfort van een bedbank namelijk afleiden van het materiaal. Zoek je nog een aantrekkelijk geprijsde bedbank met een hoog comfort? Dan is een bedbank van Ikea vast en zeker iets voor jou. Hier vind je verschillende slaapbanken, waardoor er ongetwijfeld ook een geschikt exemplaar voor jou tussen zit.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment