Interieur

Waar op letten bij het kopen van deurbeslag?

posted by Mirthe 4 maart 2021 0 comments

Deurbeslag is iets wat we dagelijks gebruiken, maar toch is het als naam niet voor iedereen duidelijk wat er bedoelt wordt met deurbeslag. Toch is het belangrijk dat we op een aantal punten letten wanneer we deurbeslag gaan kopen. Met die reden gaan we dus even inzoomen op deurbeslag. Wat is deurbeslag precies? Wat zijn de voordelen van goed deurbeslag en waar moet je op letten bij de aanschaf van deurbeslag?

Wat is deurbeslag precies?

Het is dan eerst belangrijk om te weten wat deurbeslag precies is. Met deurbeslag wordt eigenlijk alles bedoelt waar de deur mee vastgemaakt wordt en wat er gebruikt wordt om de deur te openen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een deurklink, maar ook aan de scharnieren die gebruikt worden om de deur in het deurgat te hangen. Ook een brievenbus die in de deur gemaakt wordt hoort bijvoorbeeld bij de categorie. Zoals je ziet is het dus belangrijk om goed deurbeslag te hebben omdat je dit dagelijks gebruikt. Ook een slot valt namelijk in de categorie en een goed slot is heel belangrijk om ongewenste gasten buiten te houden. Laten we kijken naar waar je op moet letten bij het kopen van deurbeslag om deze ongewenste gasten buiten de deur te houden.

Waar op letten bij het kopen van deurbeslag?

Het is belangrijk bij het kopen van deurbeslag om te letten op de keurmerken die benoemd worden bij deurbeslag. Zo is het bijvoorbeeld zo dat sloten een hoop verschillende keurmerken kennen. Met deze keurmerken wordt bekend gemaakt hoe goed het slot beveiligt tegen inbraak. Hoe hoger het keurmerk, hoe minder de kans is dat een inbreker weet hoe hij het slot moet openen. Hetzelfde geldt voor de scharnieren die gebruikt worden. Scharnieren zijn nodig om een deur in het gat te hangen. Op die manier kun je de deur dus ook open en dicht doen. Zonder de scharnieren zou dit helemaal niet mogelijk zijn. De scharnieren zijn daarnaast ook een mogelijkheid voor de inbreker om de deur open te breken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de scharnieren aan de binnenkant zitten zodat deze niet gemakkelijk kapot gemaakt kunnen worden om de deur open te breken. Ook de scharnieren hebben verschillende keurmerken zodat het duidelijk is welke scharnieren de deur beter beveiligen dan andere scharnieren. Al met al is deurbeslag dus ontzettend belangrijk om de deur goed te kunnen openen, maar is het ook nog eens zo dat goed deurbeslag er voor kan zorgen dat inbrekers ook buiten de deur blijven.

Bron: Weijntjes.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment