Interieur

Kies je voor een gietvloer, parketvloer of tegels?

posted by Mirthe 17 juni 2019 0 comments

Voor het inrichten van je woning is het nodig dat je een vloer uitkiest. Misschien heb je een voorkeur voor tegels omdat je deze mooi vind of ben je juist gek op een parketvloer omdat deze een warme uitstraling geeft. Er zijn verschillende mogelijkheden die geschikt zijn voor je interieur en bij je levensstijl. Elke vloer heeft namelijk een andere manier van verzorging nodig. Bekijk hier de verschillende voor en nadelen van de volgende vloeren.

Natuurstenen vloer

Een van de mogelijkheden is te kiezen voor een natuur stenen vloer. Een natuur stenen vloer heeft vele voordelen, de vloer is namelijk duurzaam, neemt weinig stof op, is hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Natuurstenen geven een authentieke en unieke uitstraling op je vloer. Het grote nadeel is dat deze vloer aan de prijzige kant is en ook nog eens koud aanvoelt.

Tegelvloeren

Er zijn verschillende tegelvloeren beschikbaar voor je vloer. Zo zijn er terracotta tegels, cementtegels, grestegels en nog vele anderen soorten. De grote voordelen van deze vloer is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met een natuurstenen vloer. De tegels zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Ook zijn tegels makkelijk te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Parketvloeren

Deze vloeren zijn ontzettend populair. Het is een vloer die je dan ook in veel huishoudens terugziet. Het houten motief geeft sfeer en warmte op de vloer. Daarnaast voelt het ook nog eens prettig aan als je erop loopt. Het grote voordeel van een parketvloer is dat het voor verschillende soorten interieur geschikt is. Het geeft een warme uitstraling, gaat lang mee en parketvloer onderhoud is ook nog eens eenvoudig. De grote nadelen zijn dat de kosten voor deze vloer behoorlijk kunnen oplopen, de vloer niet waterbestendig is en door waterbeschadiging zelf kan uitzetten of krimpen.

Gietvloer

Gietvloeren zijn voor elke ruimte in huis geschikt. Of dit nu de badkamer of de woonkamer is maakt niets uit. Het grote voordeel van deze vloer is dat deze geluid dempt, strak en vlak is en ook nog brandwerende eigenschappen bevat. Deze vloer is ook nog eens te gebruiken met vloerverwarming. In een nieuwbouw woning is deze vloer minder geschikt, doordat de woning nog gaat uitzetten is de kans groot dat er scheurtjes in de vloer ontstaan. Voor meer informatie over deze vloeren kan je contact opnemen met Van Hollandse Bodem.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment