Interieur

Een lichtkoepel: verhelderend aangenaam

posted by Mirthe 24 augustus 2020 0 comments

Met de verbouw van jouw huis heb je er toch lekker 30 m2 bij gekregen. De huiskamer is aanzienlijk vergroot en de keuken kon daardoor verplaatst worden. Toch valt de hoeveelheid licht een beetje tegen. Moet er een extra venster gemaakt worden of is het beter het licht van boven te laten komen? Een lichtkoepel is vaak de beste oplossing, want een koepel zorgt voor een optimale lichtinval. In veel gevallen behoort een venster ook niet eens tot de mogelijkheden, omdat de ruimte geheel ingeklemd is of uitkijkt op de buren.

Verkrijgbaar in veel varianten

De koepels zijn verkrijgbaar in zeer veel varianten wat betreft vorm, isolatiewaarde, transparantie en materiaal (acrylaat en polycarbonaat). Ook loopt de isolatiewaarde ver uiteen. Je kunt kiezen tussen enkelwandig (weinig isolatie) tot zeswandig (zeer goed geïsoleerd). Een polycarbonaat lichtkoepel verdient de voorkeur, omdat dit de sterkste variant is. Er is een ruime keuze in maatvoering. Van 40 x 40 cm tot wel 180 x 280 cm of 200 cm diagonaal. Er zit altijd wel een maat bij voor jouw situatie. De uitvoering kan glashelder zijn (geheel doorlaatbaar) dan wel opaal (beperkt zicht).

Veel toepassingen mogelijk

Vaak is het helemaal niet mogelijk om een venster te plaatsen om meer lichtinval te krijgen. Bijvoorbeeld bij een garagebox, die ingesloten is door andere garages. Dan is een lichtkoepel de enige oplossing om meer licht in de garage te krijgen. Ook is een venster vaak niet toegestaan dat uitkijkt op het erf van de buren. In deze situatie is een lichtkoepel de enige oplossing. Je kunt desgewenst ook kiezen voor een koepel met ventilatiemogelijkheid. Hierbij kan de koepel op een kier gezet worden om te luchten. Ook is er een versie met dakbetreding. In deze versie kan de koepel geheel opengezet worden, zodat het dak toegankelijk is vanuit de bebouwing.

Inbraakwerend

Inbraak helemaal voorkomen is lastig. Maar om het beste hiertegen bewapend te zijn, is de polycarbonaat lichtkoepel de beste keuze. Dit materiaal is het sterkste. In combinatie met een meerwandige afgesloten koepel is dit een goede oplossing. Hopelijk hebben we je duidelijk kunnen maken dat er veel toepassingsmogelijkheden zijn voor lichtkoepels. Een bijkomend voordeel is dat het een goede investering is voor jouw woning. Een koepel wordt toch vaak gezien als een woningverbetering, die de waarde van de woning ten goede zal komen. En dat is mooi meegenomen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment