Interieur

Zo kan je makkelijk zelf een woning beter beveiligen

posted by Mirthe 4 maart 2017 0 comments

Door dingen in huis zelf te doen kan je geld besparen. Ook is het mogelijk om je eigen stijl ergens aan te geven. De voornaamste reden voor veel doe-het-zelvers om dingen zelf te doen is echter het besparen op de kosten. Bij het design van een woning moeten we vaak een afweging maken wat er allemaal mogelijk is met het beschikbare budget. Door zelf deuren en muren te verven kan je er misschien voor zorgen dat je toch geld overhoudt om dat mooie bankstel te kopen. Dezelfde stelling gaat ook op bij het beveiligen van een woning. De slotenmaker deelt daarom drie voorbeelden van beveiligingsmaatregelen die je makkelijk zelf kunt doen.

Buitenlamp installeren

De beveiliging van een woning wordt niet alleen gerealiseerd met het plaatsen van sloten en massieve deuren. Ook iets simpels als het installeren van een buitenlamp draagt bij aan het beter beveiligen tegen inbraken. De slotenmaker adviseert in het bijzonder de lampen met een sensor die aanspringen wanneer iemand voor de sensor langs beweegt. Het aanspringen van de buitenlamp kan namelijk ook inbrekers afschrikken. Bovendien krijg je als bewoner een duidelijk sein dat er iemand rond de woning loopt wanneer de lamp plotseling aanspringt.

Waardevolle spullen verbergen

Met het verbergen van waardevolle spullen bedoelt de slotenmaker niet dat je de televisie ergens in huis moet verstoppen. Dit zou natuurlijk niet erg praktisch zijn op de momenten dat je het apparaat wilt gebruiken. Wat we bedoelen is proberen waardevolle spullen uit het zicht te verbergen van mensen die buiten langs de woning lopen. Denk bijvoorbeeld aan de simpele maatregel om altijd de gordijnen in de avond te sluiten. Wanneer je een nieuwe televisie koopt zet dan ook niet de doos van deze dure aankoop voor je huis bij het vuilnis. Dit is als een uitnodiging voor inbrekers om binnen te komen.

Een alarmsysteem installeren

In dit artikel waarin we het hebben over manieren om zelf je huis beter te beveiligen zal je misschien verbaasd zijn dat de slotenmaker adviseert om een alarmsysteem te installeren. De meeste mensen verwachten namelijk dat dit een zeer moeilijke klus is die alleen professionals kunnen uitvoeren. De waarheid is echter dat draadloze alarmsystemen dermate makkelijk te installeren zijn dat werkelijk iedereen dit zelf kan doen. Door de draadloze communicatie van de sensoren met het controlepaneel hoeven er geen draden door de hele woning aangelegd te worden. De installatie is een kwestie van sensoren monteren en het systeem inschakelen.

Bron: http://slotenmakersamersfoort.nl/

Kijk ook hier eens

Leave a Comment