Klussen

3 designtips waarmee je kan besparen op verwarmingskosten

posted by Mirthe 4 maart 2017 0 comments

Het design van een woning heeft uitwerking op vele dingen. Zo kan de inrichting van een kamer in huis bijvoorbeeld de emotionele gesteldheid van een persoon beïnvloeden. Met design kan je voor ontspanning, concentratie of rust zorgen. Design heeft ook invloed op praktische dingen. Een goed ingerichte keuken maakt de praktische taak van het eten koken bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Wist je dat interieurdesign ook van positieve invloed kan zijn op het besparen van energie? De loodgieter uit Schiedam deelt drie designtips waarmee je kan besparen op verwarmingskosten.

Gordijnen voor de verwarming

De loodgieter komt dagelijks bij mensen thuis. Al te vaak verbaasd de vakman zich over het feit dat simpele fouten in de inrichting ervoor zorgen dat mensen maandelijks teveel aan verwarmingskosten betalen. Men denkt namelijk vaak teveel aan hoe een woning eruit komt te zien. Daarbij wordt niet nagedacht wat dit voor uitwerking heeft op het energieverbruik. Een voorbeeld zijn gordijnen die voor de verwarming hangen. Voor deze maatregel wordt gekozen om lelijke radiatoren uit het zicht te verbergen. Het gevolg is echter wel dat veel warmte verloren gaat en niet de woonkamer ingestraald wordt.

Besparen met designradiatoren

Ervoor zorgen dat gordijnen de warmte van radiatoren niet meer blokkeren is natuurlijk makkelijk gezegd. Een oplossing zou zijn om de gordijnen in te korten. Dan zit je echter opnieuw met het probleem dat de lelijke radiatoren het design van de woonkamer verpesten. Volgens de loodgieter kan je dit oplossen door een verwarmingsbak rondom de radiatoren te bouwen. Echter zelfs deze bakken blokkeren nog een groot deel van de warmte. De beste oplossing is het aanschaffen van designradiatoren. In tegenstelling tot de standaard modellen kan je deze in alle vormen en kleuren bestellen. De radiator wordt daardoor een toevoeging voor het interieurdesign in plaats van iets dat verborgen moet worden. Tegelijkertijd zorg je hiermee voor een besparing op verwarmingskosten.

Onnodige tocht in de woning

Een energieverspiller die ook met behulp van design en inrichting voorkomen kan worden is tocht in de woning. Volgens de loodgieter is hier in veel woningen onnodig sprake van. Als voorbeelden noemt hij trapgaten die niet afgesloten zijn of grote kieren onder binnendeuren. Een trapgat in de woonkamer moet altijd boven of onder met een deur worden afgesloten. Wanneer dit niet het geval is zal de warmte van de verwarming naar de bovenverdieping verdwijnen. Tocht door kieren onder de deuren kan worden opgelost met tochtstrips die speciaal voor dit doeleinde gemaakt worden.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment