Klussen

Een parketvloer zelf leggen of uitbesteden? De afwegingen op een rij

posted by Mirthe 13 maart 2020 0 comments

Je hebt eindelijk de juiste parketvloer uitgekozen voor jouw woning. Je bent tevreden over de kleur en het motief. Dan is het nu tijd om de vloer te leggen. Maar dan rijst de vraag: doe je het zelf of ga je het laten uitbesteden? Beide keuzes hebben voordelen, daarom zetten wij alle afwegingen voor jou op een rij.

Wat je ook kiest: het is beide een goed idee. Kijk vooral wat voor jou de beste keuze is. Heb je minder budget? Doe het zelf! Heb je minder tijd? Besteed het uit. Wist je dat een parketvloer prachtig staat de Scandinavische woonstijl? Daarom hebben we voor jou 4 tips voor een Scandinavische inrichting om je huis verder af te maken.

Voor- en nadelen parketvloer zelf leggen

Een vloer leggen kost tijd. Daar moeten we heel eerlijk in zijn. Vooral als je het nog niet eerder hebt gedaan, dan gaat het je waarschijnlijk iets langer duren. Maar dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn. De tijd gaat hem niet alleen zitten in het leggen van de vloer, maar ook in het voorwerk en onderzoek. Je moet namelijk rekening houden met de ondergrond. Deze moet goed schoon zijn. Daarnaast moet je de juiste ondervloer hebben. Het is dus belangrijk om goed research te plegen. Zoek uit wat voor parketvloer je hebt en op wat voor vloer het gelegd gaat worden.

Qua kosten is het zelf leggen van een parketvloer veel voordeliger. Je hoeft immers geen manuren te betalen. Deze kosten kunnen altijd redelijk oplopen tot hoge bedragen. Heb jij dus op dit moment even geen groot budget voor je parketvloer, leg hem dan lekker zelf.

Maak je toch de beslissing om de vloer zelf te leggen, neem de tijd om voorbereidend werk te doen en je goed in te lezen. Daardoor ga jij de beginnersfoutjes niet maken!

Voor- en nadelen parketvloer leggen uitbesteden

Het leggen van een traditionele parketvloer kan lastig zijn. Heb je bijvoorbeeld voor een visgraat gekozen of een ander parketvloer met een bijzonder legpatroon? Een vakman heeft hier ervaring mee, dus kan deze vloer zeer gemakkelijk en vakkundig voor jou leggen. Als je het zelf doet is een foutje snel gemaakt, en dat kan extra kosten opleveren.

Als je een vloer laat leggen kun je gebruik maken van de expertise van de vloerman. Dat gaat verder dan het leggen van de vloer; je kan bij het bedrijf ook informatie inwinnen of welke vloer je moet nemen. Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde vloeren, welke kleur past het beste bij de stijl van jullie woning? Wees dus ook niet bang om die vragen te stellen.

We zeiden het al eerder, maar blijven het graag benadrukken: kies vooral waar jij je goed bij voelt. Als je denkt dat je het gemakkelijk zelf kan doen, dan moet je het doen. Het is ook zeker een puntje van trots als het goed gelukt is. Mocht je hier geen zin in hebben en liever je tijd aan iets anders besteden: doen! Maar in ieder geval heel veel succes met het maken van de keuze en veel plezier met de vloer.

 

 

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment