Klussen

Een zachte winter zorgt voor minder cv-ketel problemen

posted by Mirthe 30 maart 2016 0 comments

Een warmere winter zorgt er niet alleen voor dat we lekker kunnen genieten van de hogere temperaturen en dat we ons minder dik aan hoeven te kleden, maar het heeft ook zeker positieve gevolgen voor het milieu. Tijdens de warmere perioden hoef je namelijk minder te stoken.

Strenge winters zijn ook van invloed op onze cv-ketel. Vele problemen worden tijdens deze koude perioden veroorzaakt. Je kunt hier denken aan bevroren leidingen of defecten in de cv-ketels doordat er constant gestookt wordt. Voor vele problemen die ontstaan in de cv-ketels is een oplossing mogelijk. Het is daarom ook altijd aan te raden om een service contract aan te nemen waarmee je cv-ketel optimaal kan worden onderhouden. Dit gebeurt meestal om de twee jaar.

Het belang van goed onderhoud van de cv-ketels
Het belang van goed onderhoud van de cv-ketels is dat dit voorkomt dat je voor onnodige hoge kosten komt te staan zodra je huidige cv-ketel defect blijkt te zijn en deze moet worden vervangen. Het is raadzaam om je cv-ketel altijd te laten onderhouden door een professioneel installatiebedrijf. Daarnaast is het ook raadzaam om oude ketels te laten vervangen en om de twee jaar te laten reinigen. Goed cv-ketel onderhoud is nodig om zuinig te stoken, zo bespaar je flink op je energiekosten. Ook weet je zeker dat je veilig stookt door de reguliere inspecties die de monteur verricht. Dit verkleint de kans op koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk.

Een goede cv-ketel kopen
Een goede cv-ketel hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn diverse professionele cv-bedrijven en cv-installateurs die je op de juiste manier kunnen adviseren over de aankoop van een goede cv-ketel. Een voorbeeld van een goede maar ook goedkope cv-ketel is de Remeha Avanta. Om een goede cv-ketel te kopen kun je terecht bij verschillende professionele winkels en webshops. Let er wel op dat je je altijd goed laat informeren over de mogelijkheden.

cv1

Vergeet het onderhoud van je cv-ketels niet
Uit een recent onderzoek is gebleken dat vele mensen vergeten om hun cv-ketel op de juiste manier te onderhouden. Het is van groot belang dat dit wel op de juiste manier en dus ook geregeld wordt gedaan om eigen gezondheidsklachten te voorkomen en een positieve invloed te hebben op het milieu. Daarnaast is het ook veel gunstiger voor je energierekening als er geregeld naar de cv-ketel wordt gekeken en deze wordt gereinigd door een professioneel bedrijf. Mensen vergeten weleens een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel of kunnen dit niet goed zelf bijhouden. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van een servicecontract waarmee afspraken makkelijker kunnen worden gemaakt en de kans kleiner is dat je afspraken vergeet.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment