Klussen

Warmtelek in huis? Zo spoor je hem op!

posted by Mirthe 7 december 2019 0 comments

Op koude dagen is het prettig dat we onze woning kunnen verwarmen. Dit kan met behulp van een (hout)kachel, maar veel mensen gebruiken hiervoor een cv-ketel. De ketel warmt het water in de verwarmingsinstallatie op. De warmte van dit water wordt vervolgens middels vloerverwarming of radiatoren aan de koude lucht in een ruimte afgegeven. Hierdoor ontstaat binnen de kortste keren een aangename temperatuur in huis. Althans, dat verwacht je. Blijft een ruimte betrekkelijk koud ondanks de hoge stand waarop je de thermostaat hebt ingesteld? Dan is er mogelijk sprake van een warmtelek. Om warmteverlies tegen te gaan, moet je dergelijke lekkages verhelpen. Maar allereerst is het zaak zo’n lek op te sporen. Wij vertellen je hieronder hoe je dat doet!

Doorloop zelf jouw complete woning

Wil je zelf een warmtelek opsporen? Dan dien je jouw volledige woning te inspecteren. Veel mensen richten zich tot de woonkamer, keuken en slaapkamers. Er wordt vaak niet aan zolders, kelders en de kruipruimte gedacht. Toch zijn dit juist de ruimtes waaruit warme lucht snel ontsnapt. Controleer deze ruimtes dus ook zeer goed. Kijk of er kieren en gaten aanwezig zijn. Is dit het geval? Maak deze dan dicht. Op deze manier kan de warmte niet zo snel meer uit jouw woning ontsnappen.

Spoor een warmtelek op met lekdetectie

Grote kieren en gaten vallen vaak snel op. In een zoektocht naar warmtelekken zien veel mensen kleine openingen echter over het hoofd. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom doe je er goed aan lekdetectie Breda in te zetten voor het opsporen van warmtelekken. Hierbij wordt gebruikgemaakt van speciale apparatuur. Met behulp van deze appratuur kun je precies in kaart brengen waar de warmtelekken in jouw woning zitten. Dit kost weliswaar geld, maar je kunt de warmtelekken wel direct te lijf gaan. Op deze manier voorkomen je dat warmte voortaan nog uit jouw woning ontsnapt. Je stookt in dat geval dus niet langer voor de volgens, waardoor de energiekosten ook flink omlaag gaan. Eigenlijk bespaar je dus juist geld door warmtelekken op te sporen met behulp van lekdetectie Utrecht.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment