Klussen

Waarom zonnepanelen aanschaffen?

posted by Mirthe 23 augustus 2020 0 comments

Zonnepanelen zijn zwarte/blauwe panelen die energie uit zonlicht omzetten in elektrische energie. Zonnepanelen leveren de meeste energie op wanneer de zon schijnt. Daarnaast wekken ze ook energie op, op een bewolkte dag. De hoeveelheid zonne-energie die Nederland bereikt is veel groter dan het jaarlijkse Nederlandse stroomverbruik. Veel mensen wachten met de aanschaf van zonnepanelen. Ze verwachten dat nieuwe technieken steeds sneller worden ontwikkeld, waardoor nieuwe panelen efficiënter zouden zijn. Nu de technologie op een gunstig punt staat, is dit hét moment om zonnepanelen aan te schaffen. Er zijn nog meer redenen om zonnepanelen aan te schaffen. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds vaker te zien in Nederland. Steeds meer mensen zijn zich er van bewust dat het belangrijker is dat we op een andere manier met onze energie omgaan. Zonnepanelen zijn erg geschikt om uw bijdrage hieraan te leveren. Eind 2017 waren er volgens het CBS ruim 500.000 Nederlandse woningen met zonnepanelen. Een jaar later waren dat er al ruim 700.000. In 2019 hebben meer dan 1 op de 10 consumenten zonnepanelen. Het gebruik van zonnepanelen heeft namelijk veel voordelen. Zo verdient u het geld aan het terug leveren van de stroom. Het is goed voor het milieu. U bent minder afhankelijk van een energieleverancier. U wekt namelijk uw eigen stroom al (deels) zelf op. Als laatste is een huis met zonnepanelen aantrekkelijker voor veel kopers. Het energielabel van uw huis wordt beter, waardoor de waarde stijgt. Hieronder hebben we de belangrijkste punten kort samengevat en opgesteld:

  • Binnen 7 tot 8 jaar heeft u uw investering terugverdiend;
  • Waardevermeerdering van uw woning;
  • Rendement van meer dan 8% op uw spaargeld;
  • Lagere energierekening;
  • Lange levensduur.

Aanschaffen van zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen aanschaft kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Het is soms mogelijk om gebruik te maken van financieringsregels en kunt u de btw terugvragen. Daarnaast is het van belang om te bedenken dat zonnepanelen een investering zijn, die zichzelf vanzelf terugverdienen. In principe betekent dit ook dat hoe sneller u begint, hoe eerder u kunt starten met het profiteren van rendement. Wilt u ook uw energieprijzen onder controle? Het begint bij goed advies. Neem hiervoor contact op meet een specialist in zonnepanelen. Samen met hen brengt u de wensen in kaart met als doel de energiekosten te verlagen of zelfs op nul te laten staan.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment