Klussen

Asbestinventarisatie: zo gaat het in z’n werk

posted by Mirthe 23 augustus 2020 0 comments

Asbestinventarisatie is verplicht als je bijvoorbeeld een huis wil slopen of een dak wil vervangen. Deze inventarisatie van asbest kan verschillende vormen aannemen en kan op meerdere manieren gedaan worden. Er bestaan namelijk drie verschillende types asbestinventarisatie: type 0, type A en type B. Welk type asbestinventarisatie je moet hebben, hangt af van wat je wil gaan doen en wat je wil bereiken met het rapport. Er zit namelijk verschil in de types asbestinventarisatie. Bij het aanvragen van zo’n inventarisatie is het zeker handig om te weten wat de verschillen zijn en waar je op moet letten. Door Milieu-Control kun je op een veilige manier asbest laten verwijderen, vraag vrijblijvend een offerte aan!

Verschillende types asbestinventarisatie

Zoals net al even aangegeven werd, zijn er drie soorten asbestinventarisatie die het vaakst voorkomen. De type 0 asbestinventarisatie wordt ook wel een quickscan genoemd. Deze scan is kleinschalig en wordt gebruikt om visuele waarnemingen van asbest op te sporen. Dit type is er dus alleen om erachter te komen of er asbest aanwezig is. Het is niet een geschikt type inventarisatie om de asbestsanering in gang te zetten. Daar heb je dan weer een type A inventarisatie voor nodig. Dit type lijkt heel erg op type 0, maar er zit een wezenlijk verschil in. Type A asbestinventarisatie wordt namelijk wél gebruikt om een asbestsanering in gang te zetten. Ook wordt de plek grondiger onderzocht en kunnen er licht-destructieve werkzaamheden plaatsvinden bij de inventarisatie. Type A inventarisatie is nodig om een type B in gang te zetten. Daarbij wordt namelijk nog grondiger onderzoek gedaan naar asbest en worden er diverse sloopwerkzaamheden verricht. Type A en type B leveren een rapport op dat gebruikt kan worden tot de aanzet van asbestsanering.

Laat de inventarisatie doen door een gecertificeerd bedrijf

Een asbestinventarisatie is geen gemakkelijke klus. Laat het dus doen door de experts op dat gebied en schakel een gecertificeerd bedrijf in. Vaak willen bedrijven die ook een asbestinventarisatie doen ook de asbestsanering voor je doen als dat nodig blijkt te zijn. De kosten van asbestinventarisatie van welk type dan ook lopen erg uiteen per bedrijf. Om een prijsberekening te maken kun je het best een offerte aanvragen bij een lokaal bedrijf dat asbestinventarisaties doet.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment