Klussen

In 5 stappen je huis duurzamer maken

posted by Mirthe 5 maart 2019 0 comments

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijke factor in de maatschappij – of het nu gaat om bedrijven die het milieu een handje willen helpen of particuliere woningen die energie willen besparen. De populariteit van duurzaamheid breng vanzelfsprekend een uitgebreid aanbod aan voorzieningen en methodes met zich mee die het mogelijk maken om op die manier te wonen en te werken. Wil je je woning zelf een stuk duurzamer maken? Dan is het zeker en vast de moeite waard om de volgende stappen te overwegen!

Maak je woning duurzamer met de volgende tips

Duurzaamheid mag dan wel een complexe zaak lijken te zijn, er bestaan namelijk heel wat methodes en maatregelen die je kan nemen om op een duurzame en verantwoordelijke manier te wonen.

1. Ga voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig dé standaardmaatregel voor woningen die op zoek zijn naar duurzame voorzieningen. Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden op het vlak van formaat, werking en beschikbare energie maar allemaal helpen ze je om je huis duurzamer te maken en niettemin evenzeer van wooncomfort te genieten.

2. Warmtepompen zijn de toekomst

Ook een warmtepomp is een handige voorziening om je woning duurzamer te maken. Een dergelijke pomp haalt warmte uit onder andere condens, de grond en lucht. Een dergelijke pomp is vooral een handige investering als je woning goed is geïsoleerd, aangezien dan een beter rendement wordt behaald.

3. LED-verlichting is troef

Een van de eenvoudigste, maar wel een efficiënte manier om je huis te verduurzamen is door gebruik te maken van LED-verlichting. LED lampen zijn tegenwoordig al lang geen uitzondering meer. Integendeel: steeds meer huishoudens kiezen voor dergelijke verlichting vanwege hun energiezuinige karakter. Dergelijke lampen gaan immers tot wel 30 keer zo lang mee als gloeilampen!

4. Het vervangen van de ketel

Veel huishoudens gebruiken een CV ketel voor het verwarmen van hun woning. De centrale verwarming is iets wat veel energie kost, maar waar je ook veel energie op kan besparen. Veel CV ketels zijn oud en verbruiken daardoor veel meer energie dan nodig. Door een duurzame, nieuwe HR of CV ketel van Nefit te installeren zal je op een efficiëntere manier gebruik kunnen maken van energiebronnen. Een Nefit ketel geeft je de mogelijkheid om je woning duurzaam te verwarmen. Bijvoorbeeld door een combinatie met een Nefit slimme thermostaat aan te leggen.

5. Groen in je woning

Ten slotte is het een goed idee om, hoe vreemd het ook mag klinken, meer planten en bloemen in je woning te zetten. Het lijkt een banale maatregel maar studies hebben uitgewezen dat huishoudens met veel groen wel degelijk bijdragen tot de gezondheid van de lucht, aangezien CO² en andere schadelijke stoffen beter uit de omgeving opnemen. Daarbij zorgen planten en mos die op de gevel van je woning geplaatst zijn ervoor dat je muren extra geïsoleerd worden!

De beste maatregelen voor een duurzame woning

Of je nu kiest voor een warmtepomp, energiezuinige LED verlichting of een CV ketel. Het zijn allemaal tips om je huis duurzamer, gezelliger én energiezuiniger te maken. Daarbij zal het algemene wooncomfort van je huis erdoor verbeteren en dat is natuurlijk ook erg belangrijk!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment