Interieur

Een nieuw matras van 90×210 cm kopen

posted by Mirthe 10 maart 2019 0 comments

De hygiëne van je huidige matras neemt af. De ondersteuning wordt minder. Met andere woorden, je matras is ‘uitgeslapen’ en aan vervanging toe. Maar voordat je een nieuw matras van 90×210 cm gaat kopen, denk dan even aan de volgende tips. Want een goede nachtrust, start bij het kiezen van het juiste matras.

Aankoop matras afhankelijk van eigen lichaamsbouw

Het kopen van een goed matras blijft een lastige zaak, want wat voor de één lekker ligt, is voor de ander een crime. Je eigen lichaamsbouw en kenmerken spelen een grote een rol bij het kopen van een nieuw 90×210 cm matras. Postuur, lichaamsgewicht en lengte zijn belangrijk, maar ook eventuele klachten en allergieën. Daarnaast is het van belang na te gaan wat jouw favoriete slaaphouding is. Slaap je het liefst op je buik, rug of zij?

Richtlijnen voor het kopen van een 90×210 cm matras

Onderstaande richtlijnen kunnen je helpen bij het kopen van een nieuw matras.
– Koop een hard(er) matras wanneer je boven de 80 kg weegt
– Koop een zacht(er) matras wanneer je minder dan 80 kg weegt. Let hierbij op de juiste comfort/ondersteuningszones
– Kies geen dik traagschuim matras als je veel in je slaap beweegt
– Ben je een zijslaper kies dan voor een matras met verschillende comfortzones
– Ben je een rugslaper kies dan voor een matras met een goede rugondersteuning
– Kies een vocht doorlatend matras als je het snel warm hebt.
– Kies een goed isolerend matras wanneer je het snel koud hebt
– Kies een goed ventilerend matras wanneer je een allergie hebt

Type matras

Nadat je bovenstaande hebt bepaald kun je bepalen welk soort matras het beste voor jou geschikt is. Het materiaal waarvan het matras is gemaakt, bepaald voor een groot deel, hoe lekker jij straks op één oor ligt. Door het gebruikte materiaal wordt een eigen kenmerkende warmte gecreëerd. Hierdoor is een latex matras relatief warm, een pocket matras koel, een traagschuim matras gemiddeld en een koud schuim matras neutraal qua temperatuur. De meest voorkomende matrassen:
Binnenvering- en pocketvering matrassen
Polyether-, koudschuim- en traagschuim matrassen
Latex matrassen
Lucht matrassen
Water matrassen

Vraag na bij familie en vrienden

Handig is om ook zeker bij familie en vrienden na te gaan, op welk matras zij met plezier slapen. Ervaringen van anderen kunnen jou helpen een juiste beslissing te maken. Het scheelt natuurlijk tijd in je zoektocht als je als weet in welke winkels je het beste terecht kunt én je hebt ook nog eens een model naam of nummer bij je.

Onderhoud van jouw 90x201cm matras

Om zo lang mogelijk van je nieuwe matras te blijven genieten is het belangrijk het matras regelmatig om te keren. Zo voorkom je dat er zich een kuil vormt. Een dikke luxe molton deken om je matras, houdt hem schoon en droog. Daarboven op plaats je een matrasbeschermer en hoeslaken. Een matrasbeschermer tussen je matras en bedbodem zorgt ervoor dat ook de onderkant van het matras niet beschadigd.

Bron: 123verbouwen.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment