Interieur

Hoe kies je de juiste eettafel voor jouw huishouden?

posted by Mirthe 6 juli 2021 0 comments

De eettafel is de plek waar in de avond iedereen samenkomt. Je doet er meer dan alleen eten; je spreekt er de dag door en zit een tijdje écht met elkaar. Je kunt de eettafel het hart van je woonkamer noemen. Maar hoe kies je de juiste eettafel voor je gezin? Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je een eettafel uitzoekt. Hoeveel stoelen kunnen er bijvoorbeeld om de tafel? En hoe kies je het juiste formaat tafel dat goed in je woonkamer tot zijn recht komt? In dit artikel vertellen we je meer.

De juiste afmeting

Om uit te rekenen hoeveel personen er aan een tafel kunnen zitten moet je met verschillende dingen rekening houden. Iets wat vaak wordt vergeten is de dikte van de tafelpoten. Het oppervlakte van het tafelblad kan namelijk nog zo groot zijn, maar dikke tafelpoten kunnen daar zomaar een centimeter of 20 vanaf snoepen. Dat geldt vooral voor langwerpige tafels, waar in elke hoek een tafelpoot gemonteerd is. Reserveer per zitplaats in ieder geval 70 centimeter, tussen de tafelpoten in, ook al is de stoel smaller dan 70 centimeter. Dit geeft je de ruimte om comfortabel te zitten.

Het materiaal

Ook het materiaal van je tafel is belangrijk. Er zijn veel verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Hout is een populaire materiaalsoort die eigenlijk altijd goed staat. Vooral mangohout is de laatste tijd uitgegroeid tot heuse woontrend. Het mooie aan deze houtsoort? Hij zal niet snel uit de mode gaan. Het warme karakter van mangohout is tijdloos en staat in elke woonkamer bijzonder stijlvol. Ben je op zoek naar een eetkamertafel van mangohout, dan heb je alsnog veel te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een ronde tafel, een ovale, of juist een langwerpige?

De vorm van de tafel

Elk denkbare vorm heeft andere voordelen en nadelen. Het bekendste model is misschien wel de langwerpige eettafel. Toch kun je hier doorgaans minder stoelen aan kwijt dan aan een ronde of ovale tafel van hetzelfde formaat. Dat is eigenlijk best logisch: een ovale of ronde tafel heeft namelijk geen hoeken, waardoor je ook in de ronding van de tafel stoelen kwijt kunt. De vorm van de tafel is dus ook bijzonder bepalend wanneer je op zoek bent naar een tafel waar je met het hele gezin aan kunt zitten.

Een ronde eettafel

Heb je een kleine woonkamer, kies dan voor een ronde eettafel. Die is bij uitstek geschikt voor krappere ruimtes. Aan een ronde tafel kunnen in verhouding namelijk de meeste stoelen geschoven worden. Reken ook bij ronde tafels echter liever te ruim dan te krap wanneer je stoelen uit gaat zoeken. In de praktijk kom je er snel achter of er mogelijk nog een extra stoel tussen past, maar op die manier voorkom je dat je een tafel aanschaft die eigenlijk net te klein is.

Woontrend: mangohout

Ben je benieuwd waar je het beste meubelen van mangohout kunt vinden? Mangohout haal je het liefst bij een specialist, bijvoorbeeld Mangohoutonline. Daarmee ben je verzekerd van de kwaliteit van het hout. Een mangospecialist zoals Mangohoutonline levert je meubelen rechtstreeks van de meubelfabriek naar jouw woonkamer. Hierdoor zijn ze niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens voordelig.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment