Interieur

Ideeën voor wanddecoratie; een foto op hout

posted by Mirthe 17 mei 2017 0 comments

In ieder huis kun je wel een foto vinden. Vaak is deze uitgeprint en vervolgens in een lijstje gezet. Wanneer je een grote foto wilt hebben kun je die laten uitprinten op canvas. Door de vele nieuwe technieken die er zijn gekomen kun je een foto op bijvoorbeeld hout laten afdrukken wat voor een echt unieke foto zorgt. Door een foto op hout te laten plaatsen krijg je meteen een unieke wand en een unieke kamer. Bij een foto op hout moet je wel met een aantal richtlijnen rekening houden die wij nog wat verder zullen belichten.

Binnen of buiten plaatsen?

Doordat er verschillende soorten hout soorten zijn, zijn de resultaten van een wand foto op hout ook verschillend. Overleg dan ook goed met de foto drukker en kies voor een hout soort waar goed een foto op te drukken is.

Hang de foto goed op voor de beste uitstraling

Wanneer je en grote groepsfoto hebt of een foto van een landschap kun je deze het beste breed en horizontaal ophangen. Dit formaat ziet er dan ook het mooiste zo uit. Wanneer je echter een foto hebt met hoge gebouwen, of een trouw foto of foto met 1 of 2 mensen kun je het beste voor een verticale uitvoering kiezen.

Het belang van de goede uitsnede

Welk gedeelte van de foto is voor jou het belangrijkst. Geef dit goed aan wanneer je een foto op hout laat drukken. Het kan goed voorkomen dat er wat speling tussen stukken hout zit wat weer voor verschillende details en dan ook voor verschillende resultaten kan zorgen. Wanneer je de juiste uitsnede hebt gekozen kun je zorgeloos een foto op hout laten drukken.

Kies je voor whitewash of direct pint?

Bij een foto op hout worden de kleuren iets anders dan wanneer je een foto in een foto lijstje zal ophangen. Whitewash is perfect wanneer je op zoek bent naar een foto met de beste kwaliteit. Het hout zal dan ook zijn voor bewerkt en ook is de structuur perfect gemaakt van het hout. Er ontstaan dan ook heldere en duidelijke kleuren en dus zul je de foto goed kunnen zien in de beste kwaliteit. Naast white wash kun je ook kiezen voor een direct print foto. Wanneer je het leuk en/of belangrijk vind dat de kleur en het effect van hout terugkomt in je foto dan kun je het beste voor zo’n direct print foto kiezen. Het hout zorgt dan ook voor een unieke kleur. Wel is deze foto dus iets minder scherp dan een whitewash print maar zorgt wel voor veel sfeer.

Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/foto-op-hout

Kijk ook hier eens

Leave a Comment