Interieur

Maak het wat groter

posted by Mirthe 5 december 2014 0 comments

Hoewel je prachtig woont heb je eigenlijk maar één minpuntje aan je woning. Je woonkamer is wat aan de kleine kant. Je zou deze vast wel wat groter willen hebben, maar verbouwen is helaas niet altijd een optie. Echt groter maken gaat je dus niet lukken. Maar je kunt het allemaal wel groter laten lijken. Met enkele ideeën kom je al een heel eind.

Rommelig of niet
In een volle, rommelige kamer krijg je snel het gevoel dat alles wat op je af komt. Je ogen hebben het druk met alle indrukken verwerken en brengen precies dat gevoel over: het is vol, het is druk. Zeker in een kleine ruimte is het belangrijk alles ordelijk op te bergen.

Minder is meer
Hoe meer spullen in je kamer, hoe kleiner het allemaal lijkt. Bekijk je inrichting eens kritisch, met name alle spulletjes die je aan de muren, op de tafel en op de kasten hebt verzameld. Is het allemaal wel nodig? Kijk eens wat het effect is als je deze spulletjes allemaal weghaalt. Zet dan voorzichtig het een en ander terug. Beperk jezelf, want minder spullen betekent ook: meer ruimte.

Let op je kleuren
Donkere kleuren laten een ruimte altijd minder ruim lijken. Zeker in een kleinere kamer is het een goed idee de wanden en het plafond gewoon wit te houden. Houd ook de meubels in een rustige, liefst lichte kleurstelling. Daar mag best hier een daar een feller kleuraccent in zitten.

De vloer
Als je in een kleinere kamer grote kasten hebt gezet, die aan de bodem helemaal aan de vloer aansluiten dan beperk je het vloeroppervlak. Daardoor lijken de wanden van de ruimte meer op je af te komen. Gebruik liefst kasten op pootjes, zodat je de vloer ziet doorlopen.

Kijk ook hier eens