Interieur

Tips voor de juiste temperatuur in huis

posted by Mirthe 17 april 2013 0 comments

Een lekker warm knus huis is waar iedereen van droomt, maar wist je dat als de temperatuur te hoog staat je last kunt krijgen van de ademhaling? Hieronder volgen een paar tips die zullen bijdrage aan de beste temperatuur.

Niet te warm en niet te koud

Grote huizen vergen meer energie dan kleinere huizen maar ongeacht de situatie van het huis is het essentieel om de verwarming niet hoger te zetten dan 20 graden. Immers is 20 graden een aangename temperatuur om televisie te kijken of te poetsen. Indien je het te koud hebt is het aan te raden om een dikkere blouse aan te trekken.

Zorg voor vocht

Als de temperatuur op 20 graden staat moet je ervoor zorgen dat er een bakje aan de verwarming hangt waar water in zit. De verwarming brandt op volle vermogen en dat wil zeggen dat de lucht droger zal zijn. Van droge lucht krijg je meer dorst en droge lucht kan ’s nachts wel gevaarlijker zijn omdat je heel snel uitdroogt.

Temperatuur ’s nachts
Vooraleer je gaat slapen kan het handig zijn om de warmtepomp iets lager te zetten. Een goede nachtrust is op zijn best als de temperatuur 10 graden is. Om ten volle te kunnen genieten van de nachtrust is het beter om de verwarming uit te zetten en ’s nachts een raampje op een kier te zetten. Zo zorg je ervoor dat je de hele nacht verse adem kan inademen.

Op geldenrecht.nl lees je nog meer stooktips voor een barre winter.

Kijk ook hier eens