Interieur

Kussens: snelle manier voor een nieuw interieur

posted by Mirthe 18 september 2013 0 comments
dierenprint

Heb jij ook soms gewoon zin om je huiskamer een make-over te geven, maar heb je een klein budget en geen zin om nieuwe meubels aan te schaffen? Dan kun je heel snel en eenvoudig je huiskamer een nieuwe uitstraling geven door middel van kussentjes.

Op de bank
Het meest in het oog springende meubelstuk in de huiskamer is toch wel de bank. Een bank koop je voor een aantal jaren plezier, maar zo nu en dan kun je gewoon de uitstraling van de bank een beetje zat zijn. Met kussens of nieuwe sloopjes kun je de bank heel snel een nieuwe uitstraling geven. Experimenteer en zie meteen het verschil!

Felle kleuren
Leuk voor de zomer en lente zijn felle, vrolijke kleuren. Daar fleurt je hele huis in een keer van op. Kies bijvoorbeeld voor knalroze, paars of aqua. Wanneer je effen sloopjes of kussens gebruikt, dan kun je best twee of drie kleuren met elkaar combineren. Kies je voor bontgekleurde sloopjes breng dan eenheid door hetzelfde patroon te kiezen. Ook leuk: een gestreept kussentje combineren met een effen kussen. Kies dan een effen kleur uit.

felBron

Jungle bank
Hou je van dierenprintjes? Koop dan eens sloopjes of kussentjes met een luipaard-, tijger- en zebraprint voor op de bank en zie hoe je kamer daardoor verandert qua sfeer. Je kunt verschillende dierenprintjes makkelijk met elkaar combineren, maar maak het niet te bont.

dierenprintBron

Opbergen
Een collectie kussens berg je natuurlijk niet zo makkelijk op. Als je er plek voor hebt, kun je er een speciale kast voor inrichten. Maar je kunt ze ook opbergen in vacuĆ¼m gezogen zakken. Nog makkelijker is het als je alleen nieuwe sloopjes voor je kussens op de bank koopt.

Achter de naaimachine
Wanneer je een beetje handig bent, naai je zelf zo een paar mooie kussensloopjes in elkaar. Op de markt kun je veel leuke stofjes vinden, die perfect passen bij jou en je huis. En je bent vaak nog voordeliger uit ook.

Kijk ook hier eens