Klussen

Kozijnen in allerlei soorten en stijlen

posted by Mirthe 25 augustus 2013 0 comments

Kozijnen vormen een belangrijk deel van het aangezicht van je huis. Zowel voor buiten als voor binnen. Het is daarom belangrijk om bij het uitzoeken van kozijnen na te denken over welke stijl je wilt creëren. Daarnaast hebben de verschillende soorten kozijnen andere eigenschappen. Ook wat betreft de eigenschappen moet je dus nadenken over wat jouw wensen en behoeften zijn.

Soorten kozijnen en hun eigenschappen
Kozijnen worden van uiteenlopende materialen gemaakt. Zo kunnen ze gemaakt zijn van hout, aluminium en kunststof. Al deze soorten kozijnen hebben andere eigenschappen. De keuze voor een bepaalde soort hangt daarom af van de verwachtingen die je van kozijnen hebt. Daarnaast hangt het af van je smaak. Wat betreft de variaties in eigenschappen kan je denken aan de levensduur en de mate van onderhoud. Ook qua kosten zijn er grote verschillen te bemerken.

Iedere soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn houten kozijnen aan te tasten door insecten en schimmel, waar aluminium kozijnen juist vatbaar zijn voor corrosie. Wat houten, aluminium en kunststof kozijnen gemeen hebben, is hun lange levensduur. Van alle drie kan gezegd worden dat ze minstens 25 tot meer dan 50 jaar kunnen meegaan. Mits ze goed worden onderhouden en er natuurlijk geen sprake is van vernielingen. Nu zijn er kozijnen ontwikkeld die nog langer meegaan, kijk bijvoorbeeld eens bij Op ’t Hoog kunststof kozijnen. Op Marktplaats worden ook diverse soorten kozijnen aangeboden, maar vraag altijd goed naar het materiaal en de duurzaamheid.

Kozijnen in stijl
Iedere soort kozijnen brengt een andere stijl naar voren. Aluminium zorgt voor een strakker resultaat, waar hout een warmere uitstraling kan hebben (afhankelijk van de kleur waarin je ze eventueel verft). Van alle drie de soorten kan in ieder geval gesteld worden dat ze van grote toegevoegde waarde zijn op de stijl die je huis uitstraalt. Ook zorgen ze voor een stijlvollere afwerking dan bijvoorbeeld beton en staal, waar kozijnen vroeger ook wel mee werden gemaakt. Zowel het uiterlijk als de kwaliteit van kozijnen is door de jaren heen alleen maar verbeterd.

Kijk ook hier eens