Klussen

Inbraakpreventie bij een nieuwbouwhuis

posted by Mirthe 15 januari 2018 0 comments

Ben je van plan een gloednieuw huis te kopen of laat je naar eigen wens een woning bouwen? Dan is deze vaak al voorzien van een nauwkeurige inbraakbeveiliging. De laatste jaren worden nieuwbouwhuizen hier standaard van voorzien. Goede sloten zorgen er immers voor dat er van een inbraak geen sprake zal zijn. Maar wat kan je zelf doen om jouw gloednieuwe woning inbraakproof te maken? Slotenmaker Daniel geeft je hieronder de volgende tips!

Het plaatsen van nieuwe sloten

Verouderde sloten kunnen de kans op een inbraak sterk verhogen. Wanneer je een aantal jaar geleden een nieuwbouw woning heb gekocht, is het verstandig om de oude sloten te vervangen. Wanneer je nieuwe sloten gaat uitzoeken is het belangrijk dat passende sloten gekozen worden. Informatie over sloten kun je het beste inwinnen bij iemand met veel vakkennis, een slotenmaker bijvoorbeeld. Een slotenmaker kan de verschillende sloten aan je voorleggen en een indruk geven in welke omstandigheden deze gebruikt worden. Op deze manier kies je vrij gemakkelijk de juiste sloten om jouw woningen goed te beschermen tegen inbraken. Je kunt daarnaast ook de sloten direct laten plaatsen door de slotenmaker.

De ramen beveiligen

Om de woning te beschermen tegen inbraken moeten niet alleen de deuren goed vergrendeld kunnen worden, ook de ramen zijn vaak een gemakkelijke weg voor inbrekers om de woning te betreden. Beveiliging van ramen wordt echter vaak vergeten. Daarom is het verstandig om in de nieuwe woning ook direct extra beveiliging op de ramen aan te brengen.

Extra beveiligen

Bijna alle nieuwbouwhuizen worden tijdens de bouw al voorzien van sloten en beveiliging. Deze beveiliging is veel al goed gekeurd door de SKG. Sloten worden volgens verschillende eisen voorzien van sterren. Het aantal sterren dat wordt gegeven is afhankelijk van de bescherming van de sloten. Zorgen de sloten voor een optimale preventie tegen inbraak? Dan zal het slot drie sterren krijgen van de SKG. Sloten die minder beschermende functie tegen inbraak hebben krijgen minder sterren toegekend, een of twee. Sloten met een of twee sterren zijn vaak niet opgewassen tegen de nieuwe vormen van inbreken, zoals kerntrekken. Beveiligen de sloten niet goed genoeg tegen een inbraak? Dan krijgen de sloten geen keurmerk van de SKG. Om kerntrekken te voorkomen kan de slotenmaker echter wel een speciale beveiliging plaatsen.

Inbraakpreventie buitenshuis

Wil je het huis extra te beveiligen, ook buiten het huis, kunnen er camera’s worden geplaatst. Deze maatregel zal een inbreker al direct meer afschrikken. Wil je voor een goedkopere optie gaan? Plaats buitenverlichting die reageert op beweging, een inbreker staat niet graag vol op in het licht.

Meer informatie: Facebook Slotenmaker Daniel

Kijk ook hier eens

Leave a Comment