Klussen

Een sfeervol dak

posted by Mirthe 26 april 2013 0 comments

Om een dak helemaal compleet te maken zodat het er sfeervol uit zal zien moet je kijken naar de vorm van het dak. Met een schuin of puntig dak heb je meer mogelijkheden dan met een simpel plat dak. Het is essentieel om de kleuren van de bakstenen ook een beetje gelijk te stellen aan de kleur van het dak zodat het geen warboel wordt. Met enkele korte tips zal uw dak opnieuw herleven.

De traditionele dakpannen

De dakpannen die al van oudsher worden gebruikt zijn nog altijd de veiligste en de beste om mee te werken. De dakpannen wegen best zwaar zodat ze moeilijk weggeblazen worden door de wind. Je kan kiezen voor keramische dakpannen of betonnen dakpannen. Meer informatie over dakpannen vind je op Dakpanneninfo.nl.

Het oude bekende rieten dak

Riet wordt al honderden jaren gebruikt om daken aan te leggen. Uiteraard vat riet snel vuur en de kans op een vuurtje is bij rieten daken ook enorm hoog maar gelukkig bestaat er ontvlambare riet of riet dat wordt bewerkt met een anti-vlam. Je kan het beste opteren om riet aan te laten leggen door een rietdekkersbedrijf in Brabant of een andere provincie. Immers zo ben je gerust dat alles professioneel zal verlopen.

Kijk ook hier eens