InterieurTuin

Je bubbelbad in optimale conditie houden

posted by Mirthe 11 mei 2013 0 comments

Wat is er heerlijker dan na gedane arbeid of gewoon op een druilerige kille dag weg te zinken in je eigen warme bubbelbad? Steeds meer mensen genieten van de weldadige werking van bubbeltjes en massagestralen in hun eigen badkamer. Een lekkere olie met een kruidengeurtje maakt de badkamer helemaal tot een privé spa.

Onzichtbare vervuiling

Wat veel mensen vergeten is dat een bubbelbad zo af en toe wel wat onderhoud vraagt. Het water wordt door een systeem van onzichtbare slangen gepompt en door het gebruik van badolie, badzout, en dergelijke worden die vet en vies. De warme temperatuur zorgt bovendien voor een goede voedingsbodem voor bacteriën die je liever niet in je bad wilt hebben.

De vervuiling is niet zichtbaar, maar wel degelijk aanwezig. Gelukkig zijn er kwalitatieve onderhoudsproducten voor een bubbelbad in de handel die heel eenvoudig in het gebruik zijn. Hiermee voorkom je dat je na een paar maanden bubbelen opeens in een door bacteriën beheerste poel zit.

Het is meestal een kwestie van de aangegeven hoeveelheid onderhoudsproduct in een vol bad gieten, de bubbels aanzetten en dan een uurtje de vervuiling laten weken. Schrik niet als je zwarte deeltjes in het water aantreft. Dat zijn algen, die zich in de slangen van het bubbelsysteem hebben gevormd.

Frisse geur

Het schoonmaakproduct maakt hier korte metten mee, voordat de slangetjes verstopt kunnen raken en er schade aan het systeem ontstaat. Een regelmatige doorspoeling loont de moeite en is onontbeerlijk. Het bad gaat na de schoonmaak meteen ook frisser van ruiken en je zit je eerstvolgende poedelbeurt weer schoon en veilig in het water.

In de winter heb je weer specifiek onderhoud nodig van je jacuzzi. Hier is ook een artikel over geschreven.

Bespaar dus niet bij een hot tub kopen op het onderhoud en koop af en toe (vraag aan de leverancier hoe vaak dit nodig is) een goed onderhoudsproduct. Het zorgt voor het behoud van je bubbelbad én van je gezondheid.

Kijk ook hier eens