Interieur

Welke vloertrends gaan we in 2021 veel terugzien?

posted by Mirthe 28 januari 2021 0 comments

De vloer kun je eigenlijk zien als het visitekaartje van jouw huis. Het is het eerste wat je bezoekers zien en daarnaast kun je je vloer ook met geen mogelijkheid verstoppen – hij komt altijd wel ergens tevoorschijn. Daarom is investeren in een mooie vloer absoluut de moeite waard. Ook met weinig budget kun je een prachtige vloer leggen! In dit artikel houden we je op de hoogte van de laatste trends voor vloeren in 2021.

1. Teruggekeerde klassieker: de visgraatvloer

Dit prachtige en tijdloze design gaan we het aankomende jaar zeker veel terugzien. Hoewel het visgraatpatroon al jarenlang wordt gebruikt, is het de afgelopen paar maanden weer enorm in populariteit gestegen. We zien hem veel terug in nieuwe woonprogramma’s als Dream Home Makeover op Netflix en in populaire interieurtijdschriften. Hoewel de visgraatvloer een tijd lang werd geassocieerd met donkere en ouderwetse kantoren is hij nu weer helemaal terug. In een modern maar klassiek interieur komt hij in een lichte kleur hout goed tot zijn recht.

2. Duurzaamheid

We worden allemaal steeds milieubewuster en deze duurzame mindset sijpelt dan ook door in de interieurtrends van 2021. De keuzes vallen steeds vaker op duurzaam en eerlijk geproduceerde meubelen van milieuvriendelijk materiaal. Hierbij kunnen onze vloeren natuurlijk niet achterblijven. Bewust kiezen voor een duurzame vloer kan soms nogal lastig zijn, want: wat is duurzaam? Met een kurkvloer zit je dan zeker goed – het materiaal is milieuvriendelijk en de vloeren isoleren extra goed. Het aanbod in duurzame materialen wordt steeds groter.  Ook laminaat kopen kan een duurzame optie zijn voor een kleine portemonnee. Laminaat is beschikbaar voor elk budget en is een duurzame keuze. Laminaat vraagt weinig onderhoud en is daarom ook een ideale keuze voor een huishouden met kinderen.

3. Speel met vorm

Een gedurfde trend van het komende jaar is het spelen met grootte en optische vormen. Kleine tegels of smalle planken kunnen een ruimte klein en druk laten ogen. Probeer daarom eens te kiezen voor een extra brede of lange plank bij pvc-vloeren, of voor grotere vloertegels. Dit laat de ruimte waarin de vloer te liggen komt, een stuk ruimer en rustiger lijken. Deze trend is vooral geschikt in grotere ruimtes. In een kleine ruimte kunnen grotere planken of tegels een beetje misplaatst lijken.

4.De Hongaarse punt

Dit prachtige patroon voor je vloer kun je zien als het nog hippere zusje van de visgraatvloer. Het patroon is namelijk bijna hetzelfde, met daarin een verschil: in de Hongaarse punt zijn de planken zijn aan de uiteindes afgezaagd waardoor je na iedere rij planken een strakke lijn creëert. Dit geeft een kalme en strakke uitstraling aan je vloer. Een prachtige optie voor zowel een landelijk als modern interieur!

Vergeet de juiste afwerking niet!

Met een goede en strakke afwerking kun je je nieuwe vloer laten stralen. Vergeet bijvoorbeeld niet om de juiste plint uit te zoeken en zorg dat je vloer zorgvuldig wordt gelegd. Als hij eenmaal ligt, is het belangrijk om hem regelmatig en goed te onderhouden. Zo heb je nog jarenlang plezier van je nieuwe vloer!

Ben jij toe aan een nieuwe vloer? Dan heb je bij deze weer genoeg inspiratie voor het maken van je keuze. Liever niet zelf een vloer leggen? Door een vloerspecialist in te schakelen weet je zeker dat jouw nieuwe vloer er netjes bijligt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment