Klussen

Waarom een loodgieter onmisbaar is bij een verbouwing

posted by Mirthe 24 januari 2021 0 comments

Ben je van plan om binnenkort jouw woning te verbouwen? Dan moet je weten dat hier behoorlijk wat bij komt kijken. Als je zelf redelijk handig bent, besluit je de verbouwing mogelijk (grotendeels) zelf te doen. Gaat het om de badkamer, keuken of toilet? Dan doe je er goed aan in ieder geval een loodgieter bij de verbouwing te betrekken. Toch denken veel mensen dat dit niet nodig is. Zij zien namelijk niet in wat het nut is van een loodgieter tijdens de verbouwing. Je moet weten dat deze professional onmisbaar is als je gaat verbouwen. Waarom? Dat vertellen wij je in in het onderstaande artikel.

Efficiënt plan opstellen

Een goed begin is het halve werkt, dit geldt zeker ook voor een verbouwing. Begin je zonder doordacht plan? Dan loop je waarschijnlijk al snel tegen problemen aan. Daarom raden wij je aan om van te voren een plan op te stellen. Dit is zeker handig als je tijdens de verbouwing in aanraking komt met leidingwerk. Heb je geen kennis van of ervaring met leidingwerk, maar stel je toch helemaal alleen een plan op? Dan is het maar de vraag in hoeverre het een efficiënt plan betreft.

Wil je voorkomen dat jouw verbouwplannen niet efficiënt zijn? Neem dan een loodgieter in de armen. Om te beginnen neem je de plannen voor de verbouwing met hem door. Hij laat zijn licht hierop schijnen en zal jou adviseren met betrekking tot het installatiewerk. Hierdoor weet je zeker dat er straks een efficiënt plan ligt en daar kun je tijdens de verbouwing op terugvallen.

Leidingen verleggen

Heb je een behoorlijk oude keuken, badkamer of toilet? Dan is de kans aanwezig dat je de betreffende ruimte onder handen neemt. Voordat je de sloophamer hanteert, moet je je er bewust van zijn dat er nogal wat leidingwerk door deze ruimtes loopt. Zo zijn jouw douche en toilet bijvoorbeeld aangevoerd op een watertoevoer en -afvoer. Dit geldt ook voor de vaatwasser en de gootsteen in jouw keuken.

Als de complete indeling van een keuken of badkamer verandert, ligt het huidige leidingwerk mogelijk niet op de juiste plek. Laat je hierdoor niet weerhouden jouw keuken of badkamer te verbouwen. Het is namelijk niet nodig om allemaal nieuwe leidingen aan te leggen. Althans, niet wanneer je een loodgieter in Den Haag inschakelt. Hij kan de huidige leidingen namelijk verleggen. Op deze manier kun je een keuken of badkamer geheel naar eigen wens inrichten. Bijkomend voordeel van het laten verleggen van het leidingwerk door een loodgieter is dat de kans op een lekkage vrijwel nihil is. Een loodgieter weet immers als de beste hoe hij leidingen moet verleggen.

Verzekerd van een juiste installatie

Wanneer je jouw keuken of badkamer onder handen neemt, komen er waarschijnlijk ook nieuwe sanitaire voorzieningen en/of apparaten. Om deze naar behoren te kunnen gebruiken, is het van belang dat je ze op de juiste manier aansluit. Dit is met name bij de watertoevoer en -afvoer belangrijk. Sluit je het sanitair of de vaatwasser hier niet goed op aan? Dan ontstaat er mogelijk een lekkage. Dit kan voor flinke waterschade zorgen. Doe je een beroep op een loodgieter in Utrecht? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Voor deze professional is het aansluiten van sanitair en apparaten als een vaatwasser namelijk gesneden koek. Met een loodgieter ben je altijd verzekerd van een juiste installatie.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment